Dollár
395,72 Ft
Euró
417,33 Ft
Font
483,51 Ft
Bitcoin
16,934 $

Tovább folytatódik a szürkeség uralma

TÉMÁK:
#Időjárás
Fotó: Unsplash
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Tartósan borult, párás, szürke időt hoz a hétvége, túlzottan hideg azonban továbbra sem várható.

Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig: az ország nagy részén tartósan szombaton és vasárnap is borult, párás idő várható, a látási viszonyok a délelőtti órákban csak lassan javulnak.

Soron kívül Követelésekkel teli listát kapott Budapest a taxisoktól és a közművek dolgozóitól

A rétegfelhőzet esetleges felszakadozása és ezáltal némi napsütés legnagyobb eséllyel a Dunántúlon valószínű. Legfeljebb szitálás alakulhat ki. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 12 fok között várható, de néhol alacsonyabb értékeket is mérhetünk. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 11 és 15 fok között alakul, de ahol átmenetileg kisüt a nap, ott ennél pár fokkal melegebb lesz.

Időjárási helyzet Európában: Európa nagy részének időjárását egy napok óta kiépült anticiklon határozza meg, egyedül Nyugat-Európában teszik ciklonok és hullámzó frontjaik változatossá az időt. Ez a frontzóna a skandináv területektől egészen Afrika északnyugati területéig húzódik. A front mentén több helyen fordult elő eső, zápor.

Az anticiklon által uralt területeken mindeközben nyugodt, eseménytelen idő a jellemző, több helyen sűrű, tartós ködről érkezik jelentés. A Kárpát-medencét is egy nagykiterjedésű ködtenger, rétegfelhőzet uralja. Napsütés csak a magasabban fekvő területeinken fordul elő. Az elkövetkezőkben sem várható lényeges változás, a magasnyomás hatására folytatódik a borult, párás idő.

MTI