Elítélték a Tour de France történetének egyik legnagyobb tömegbukását okozó nőt

Sérült versenyzõk egy tömeges ütközés után a 108. Tour de France profi országúti kerékpáros körverseny elsõ, Brest és Landerneau közötti 197,8 kilométeres szakaszán 2021. június 26-án. MTI/EPA/AFP pool
not image

Kornis Vivien

2021. október 14. - 20:32

A nő azt mondta, “hülyeséget csinált”, és szégyelli magát érte.

Előzmény:

 

Megszületett az ítélet annak a nőnek az ügyében, aki az idei Tour de France első napján tömegbukást okozott a figyelmetlenségével. A baleset során több tucat kerékpáros megsérült, a nő pedig elmenekült a helyszínről. 

A 31 éves bretagne-i nőt négy hónap két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. A nőt a személyazonosságának védelme érdekében nem nevezték meg, hiszen a júniusi incidens tömegfelháborodást keltett – számolt be az Independent.

Miután Tony Martin német kerékpáros elütötte a nőt által a kamerák felé feltartott transzparenst, dominóeffektus alakult ki, ami a Tour de France történetének egyik legnagyobb tömegbukását idézte elő. 

Több kerékpáros igen súlyos sérüléseket szenvedett, voltak, akik csonttörés miatt kényszerültek a verseny feladására. A  balesetet okozó nő a helyszínről elmenekült és négy napig rejtőzködött, mielőtt feladta volna magát a rendőrségen. 

A nőt életveszélyes, gondatlanságból elkövetett sérülések okozásával vádolták meg. A bíróság előtt elmondta, hogy szégyelli magát, amiért – úgy fogalmazott – “hülye volt”. Jogi csapata a kiemelte, hogy a vádlottat az incidens után valóságos online bántalmazás sújtotta, ami hatással volt a lelki jóllétére is.

A kerékpárosok egyesületét (CPA) képviselő ügyvéd elmondta, hogy a szervezet abban bízik, hogy az ítélet megmutatja a nő tetteinek komolyságát.