Clouds
21 Budapest
Dollár
353,32 Ft
Euró
385,28 Ft
Font
431,82 Ft
Bitcoin
23,546 $

Így énekelte el Tóth Gabi a magyar himnuszt (videó)

Fotó: Tóth Gabi énekesnő a 100. Magyar Derby és Divat Fesztivál sajtótájékoztatóján Budapesten a Kincsem Parkban 2022. június 21-én. Július 3-án különleges programsorozattal várja az érdeklődőket a Kincsem Park, ahol a 100. Magyar Derbyvel és Divat Fesztivállal ünneplik a magyar lóversenyzést. MTI/Balogh Zoltán
Style

Takács Petra

Szerkesztő

Tóth Gabi számára is nagyon fontos volt a vasárnap, mely a magyar himnuszról szólt, és a nemzetünk történelméről.

Nem véletlenül mondják azt sokan, hogy a magyar a legszebb himnusz, és egyúttal a legérzelmesebb is. Történelmünk egyik legfontosabb darabja, mely időtálló, végtelen és generációról generációra száll.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

Jól emlékezhetünk még az általános iskolás évekre, amikor a himnuszt tanultuk. Akkor még kevésbé tudhattuk gyerekként, hogy mit is jelentenek ezek a szavak, mennyi minden van mögöttük.

Az idő múlásával tudatosult bennünk, hogy a himnusz messze többet jelent, mint azt bármikor is gondoltuk volna. Tóth Gabi számára is rendkívül fontosak ezek a sorok, és már nem egyszer énekelhette el.

Énekesnőként megint más mindezt megélni, különösen, ha sok ember előtt adhatja elő az ember. Gabinak ez is megadatott, melynek kapcsán megosztott egy nagy emléket, amire mindig emlékezni fog.

A himnusz valóban örök, szent és sérthetetlen, mely minden egyes generáció számára jelent valamit. Gabi különleges videóját erre a linkre kattintva érhetitek el, benne azokkal a pillanatokkal, amikor a himnuszt énekelte.