Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Tóth Gabi énekelve üzent március 15-én

Fotó: Ünnepi műsor a Magyar Nemzeti Múzeum előtt tartott megemlékezésen az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulóján Budapesten 2023. március 15-én. MTI/Balogh Zoltán
Style
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Tóth Gabi egy nagyon különleges népdalt választott, legalább annyira különleges hangzásban március 15-én.

Sokunknak nagyon is fontosak ezek a napok, amik a történelmünkről, a múltunkról szólnak. Sosem szabad feledni a múltat, még ha magunk mögött is hagyjuk azt, de nem minden szempontból.

Soron kívül Nem kell aggódni, a következő napokban sem lesz hiány tojásból

A történelem fontos, minden generáció számára, hiszen egykor a múltunk volt a jelenünk és a jövőnk. Így volt ez sok évtizeddel ezelőtt is március 15-én, Magyarország történetének egyik legfontosabb napján.

A hírességek is sorra emlékeznek meg erről a napról, ami sok mindent megváltoztatott, és nemcsak abban a 24 órában. Rengeteg minden történt utána, és sok olyan embert vesztettünk el, akik igazán bátrak voltak.

Nem lehet kellően hangsúlyozni, hogy igazi hősök estek el akkor, és az emberek erőn felül küzdöttek a szabadságért. Tóth Gabi számára is nagyon fontos a történelem, és az, ami akkoriban történt.

A támadások ellenére sem hagyta abba az éneklést, és most egy olyan különleges népdallal üzent, amit valószínűleg többen is újra és újra meg fognak hallgatni. „Tisztelet a bátraknak, akkor és most!” – írta a posztjában Gabi.