Clouds
21 Budapest
Dollár
352,70 Ft
Euró
387,92 Ft
Font
435,24 Ft
Bitcoin
23,785 $

Torzított hangon is felismerte a magyar rendőr a robbantással fenyegetőzőt (videó)

Fotó: YouTube/PoliceHungary
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A férfi nem tudott túljárni a rendőrség eszén, az egyik rendőr a torzított hang ellenére is felismerte a férfit.

Január 18-án 12 óra 19 perckor egy férfi telefonált a segélyhívóra, miszerint Dányban, az Akácfa utcában bombát helyezett el, és ha azt három órán belül nem hatástalanítják, robbanni fog. Mindezt torzított hangon közölte, és valószínűleg nem gondolt arra, hogy ennek ellenére is hamar le fog bukni.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

Mivel az akkor még ismeretlen személy nem közölt házszámot, a rendőrök az egész utcát kiürítették. Robbantásra alkalmas eszközt nem találtak, miközben közel 200 embernek el kellett hagynia a lakó-, és tartózkodási helyét.

Végül az isaszegi őrsparancsnoknak feltűnt valami, a férfi választékos és lassú beszéde, ami emlékeztette valakire. Korábban már intézkedett vele szemben, majd nem sokkal később, nem egész két óra alatt azonosították a feltételezett elkövetőt.

A 29 éves K. Gábort a köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntettének gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették. Első körben tagadott, de az elé tárt bizonyítékok alapján belátta, hogy mindhiába, megtört és beismerte, bejelentése valótlan volt – írja a police.hu.