Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,754 $

Mióta itt jártál:

Történelmi üzlet: a UBS felvásárolja a Credit Suisse-t

TÉMÁK:
#Felvásárlás
Fotó: EPA/MICHAEL BUHOLZER
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Ezzel pedig lezárulhat az amerikai bankcsőd története is.

A Reuters jelentése szerint a UBS Group megállapodott a Credit Suisse Group megvásárlásáról egy történelmi jelentőségű, kormányzati közvetítéssel létrejött üzlet keretében, melynek nem titkolt célja a globális pénzügyi piacokra való átterjedéssel fenyegető bizalmi válság megfékezése.

Soron kívül Akár lakáshitel törlesztésre is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés

Az ügyet ismerő források arról számoltak be, hogy a svájci bank több mint 2 milliárd dollárt fizet riválisáért, az ügylet pedig állítólag kizárólag részvényekből áll, és a Credit Suisse pénteki záráskori árfolyamának töredékéért történik – amikor is a bankot mintegy 8 milliárd dollárra értékelték.

A történelmi üzlet egyértelmű célja, hogy megfékezzék a Credit Suisse részvényeinek és kötvényeinek a múlt héten az egyes amerikai hitelezők összeomlását követően bekövetkezett további masszív zuhanását.

Az amerikai hatóságok együttműködtek svájci kollégáikkal, mivel mindkét hitelező tevékenykedik az Egyesült Államokban, és Svájcban rendszerszinten is kiemelkedően fontosnak számítanak.

A 166 éves bank átvétele történelmi jelentőségű, hiszen ez az ország és a globális financiális rendszer számára is hatalmas döntés, ezzel együtt pedig egy világválságot is megelőzhetnek.