Halálos robbanás történt egy törökországi rakéta-és robbanóanyaggyárban

Fotó: Unsplash/Tarik Haiga
Ázsia
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A robbanás okát nem ismertették, bár az ankarai kormányzó, Vasip Sahin szerint valószínűleg a dinamitgyártás során bekövetkezett kémiai reakció idézte elő a detonációt.

Egy rakéta-és robbannóanyaggyárban következett be a robbanás, ami öt munkás életébe került. Erről a török védelmi minisztérium számolt be, részleteket viszont nem közöltek, de azt tudni, hogy a tragédia az állami tulajdonban lévő Mechanikai és Vegyipari Vállalat gyárának területén történt a fővárostól, Ankarától keletre fekvő Elmadag kerületben.

Soron kívül Itt vannak az Ötöslottó nyerőszámai

Vasip Sahin kormányzó szerint a robbanást egy kémiai reakció idézhette elő dinamitgyártás során. Hozzátette, nem rekedt több munkás csapdába, így nincs akit ki kellene menekíteni, illetve kórházba szállításra sem várnak.

A telepen dolgozók családjai is megérkeztek a helyszínre, az áldozatok személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra. A Sky News azt írja, hogy a török NTV hírcsatorna szerint a robbanás olyan erővel bírt, hogy a közeli üzletek és házak ablakai betörtek.

A gyárban rakétákat gyártanak a török fegyveres erők és a török belügyminisztérium részére. Hasonló incidensre korábban nemigen volt példa, széles körben fogják kivizsgálni az ügyet, így lehetnek felelősök a halálesetért.