Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Török-szíriai földrengés: 6326-ra emelkedett a halálos áldozatok száma

Fotó: MTI/EPA/Erdem Sahin
Közel-Kelet
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Törökországban rohamosan emelkedik a halálos áldozatok száma, miután az időjárás is jelentősen nehezíti a mentők munkáját.

A legfrissebb hivatalos jelentések szerint a Törökországot és Szíriát hétfő reggel megrázó 7,8-as erősségű földrengés következtében legkevesebb 6326-an vesztették életüket.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

A CNN jelentése szerint a halálos áldozatok száma Törökországban kedd estére 4544 főre emelkedett, ahol 10 tartományt érintett a 7,8-as erősségű földrengés, s mely tartományokban a török elnök három hónapos rendkívüli állapotot rendelt el.

Eközben Szíriában 1782-re emelkedett a halálos áldozatok száma: a “fehér sisakosok” néven is ismert Szíriai Polgári Védelem közlése szerint több mint 970 ember vesztette életét a lázadók által ellenőrzött területeken.

A szíriai kormány hivatalos adatai szerint pedig az ellenőrzésük alatt álló területeken jelenleg 812 a halálos áldozatok száma.

A török kormány, a Szíriai Polgári Védelem, valamint a szíriai állami média hivatalos adatai szerint legkevesebb 30 474 ember sérült meg a két országban a természeti katasztrófa következtében.