Dollár
393,56 Ft
Euró
408,13 Ft
Font
472,40 Ft
Bitcoin
16,846 $

Toroczkai szerint a tüntetések azt mutatják meg, hogy van alternatíva

Fotó: MTI/Soós Lajos

Takács Petra

2022. október 29. - 15:47

A Mi Hazánk elnöke arról is beszélt, hogy szerinte a kormány “folyamatosan lyukakat foltozgat”, ami abban nyilvánul meg, hogy “teremt egy krízishelyzetet, majd fellép megoldásként”.

A Mi Hazánk szerint a kormány “tudatosan magyarellenes” gazdaságpolitikát folytat; Toroczkai László pártelnök erről pénteken sajtótájékoztatón beszélt Szegeden, ahol a párt szimpatizánsai autós tüntetést tartva elfoglaltak egy sávot az 5-ös út egy szakaszán. 

Soron kívül Az Európai Unió Bírósága megvédte a paksi bővítést

Az ellenzéki politikus szerint “a tragikus válsághelyzet, ami kialakult”, nem kellene, hogy ennyire súlyosan érintse a magyar dolgozókat, vállalkozókat: ez elsősorban a magyar kormány gazdaságpolitikájának a következménye. Szerinte a kormány “folyamatosan lyukakat foltozgat”, ami abban nyilvánul meg, hogy “teremt egy krízishelyzetet, majd fellép megoldásként”.

Toroczkai László úgy vélte, a jelenlegi rezsiárakat a számlán belüli magas rendszerhasználati díj és az áfa okozza. “Ezért mi azt kértük a kormánytól, hogy csökkentse az áfatartalmat” a rezsiben – közölte a pártelnök, hozzátéve: Orbán Viktor erre azt válaszolta, hogy azért nem tudják csökkenteni, mert abból finanszírozzák a rezsicsökkentést. 

Minél nagyobb a válság, annál több pénz jön az államkasszába az áfán keresztül – jegyezte meg. A pártelnök szerint “ez nem egy elhibázott gazdaságpolitika, hanem tudatos magyarellenes gazdaságpolitika”, amely a forint gyengülésének is az oka. 

Hozzátette: azt is kérték a kormánytól, hogy emelje a béreket, ami azt eredményezné, hogy a magyarok nem hagynák el az országot. A magyar munkavállalók helyére “jönnek, hozzák, az indiai, ukrán vendégmunkásokat, ezzel letörve a magyarországi bérszínvonalat” – fűzte hozzá.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az ország több pontján is zajlanak megmozdulások. Toroczkai László a demonstráció céljának azt nevezte, hogy megmutassák az embereknek, van alternatíva.

(MTI)