Dollár
392,31 Ft
Euró
410,65 Ft
Font
475,99 Ft
Bitcoin
17,021 $

TOP-50-es magyar bűnözőt fogtak el Németországban

Fotó: Unsplash/Ye Jinghan
not image

Takács Petra

2022. július 25. - 06:19

Évek óta szökésben volt a férfi, aki időközben felkerült a TOP-50-es listára, ám most sikerült elfogniuk az egységeknek.

A fiatal férfit évek óta keresték a hatóságok, először 2020 márciusában adtak ki ellene körözést, majd azóta ez a szám 13-ra növekedett. A police.hu beszámolója szerint a 23 éves férfi a magyar rendőrség TOP 50-es körözötti listájára is felkerült.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

Európai és nemzetközi elfogatóparancs is volt ellene, egészen odáig, amíg nemrég el nem fogták. A bűnlajstromán van jármű önkényes elvétele, garázdaság, lopás, kábítószer birtoklása és kábítószer-kereskedelem, de még fegyveres rablás is.

Utóbbi bűncselekményt a gyanú szerint idén márciusban követte el: a Magyarországon, több helyen végrehajtott fegyveres trafikrablások lehetséges elkövetőjeként merült fel a neve. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ezt követően adta ki ellene a magyarországi elfogatóparancsot, míg a Kecskeméti Járásbíróság a nemzetközit.

A rendőri szervek ezt követően fogtak össze, hogy az évek óta bujkáló és a hatóságok számára elérhetetlenné vált férfit kézre kerítsék. A Baranya, a Bács-Kiskun és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő szervei együtt dolgoztak azon, hogy F. Györgyöt elfogják. Majd a konspirált módon bujkáló körözött ügyébe bevonták a KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályát is. A felderítés ekkor vett fordulatot.

A célkörözési nyomozók ugyanis az ENFAST-on (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) felvették a kapcsolatot a német társszervekkel, miután több olyan információ felmerült, hogy a keresett férfi Németország észak-nyugati részén tartózkodhat.

Adat merült fel arra is, hogy F. György nagy valószínűséggel éles lőfegyverrel rendelkezik, ezért a német társszerv speciális szakegysége végezte a férfi elfogását Coesfeldben 2022. július 20-án délelőtt. Meglátva a kommandósokat, ugyan megpróbált elmenekülni, de sikertelenül, a rendőrök elfogták. Azóta Németországban letartóztatásban van, kiadatásáról a későbbiekben dönt a német bíróság.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.