Clouds
21 Budapest
Dollár
353,19 Ft
Euró
385,28 Ft
Font
431,84 Ft
Bitcoin
23,659 $

A Top Gun: Maverick volt 2022 legjobb értékeléseket kapott filmje

TÉMÁK:
#2022
Fotó: MTI/EPA/Carloine Brehman
Kult
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Rotten Tomatoes-on a Top Gun: Maverick megdöbbentően magas, 96 százalékos értékelésen áll, míg a nézők 99 százalékosra értékelték az alkotást.

A Top Gun: Maverick hivatalosan is 2022 legjobb filmje lett: a május 27-én debütált film az eredeti, 1986-os film folytatása, melyben az eredeti sztár, Tom Cruise tért vissza a profi pilóta, Pete “Maverick” Mitchell szerepében.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

A film cselekménye az új pilóták kiképzése körül forog, ugyanis végre kell hajtaniuk egy lehetetlennek tűnő küldetést. Az egyik ígéretes pilóta pedig nem más, mint Maverick elesett barátja, Goose fia, Rooster, akivel nem éppen rózsás a viszonyuk.

A Rotten Tomatoes pedig most kihirdette a 2022-es év hivatalos Golden Tomato-díjának nyertesét, a Top Gun: Mavericket. A film 96 százalékos értékelést kapott a kritikusoktól, s még komolyabb, 99 százalékos értékelést a nézőktől.

Miért lett ennyire sikeres a Top Gun: Maverick?

Ez az alkotás azon ritka filmek közé tartozik, melyet a kritikusok és a nézők egyaránt elismernek: a Rotten Tomatoeson például több mint 50 ezren szavaztak, a végeredmény pedig masszív 99 százalék lett, de még ennél is meglepőbb, hogy a kritikusok körében is tarolt a film és 459 kritikus véleménye alapján végül 96 százalékon állt meg a végeredmény.

Elsöprő sikerét az is jelzi, hogy hihetetlen sikert aratott a mozikban, ugyanis 2022 legtöbb bevételt hozó filmje lett, miután globálisan 1,488 milliárd dolláros bevétel hozott, ráadásul összesen 20 héten át tartotta helyét a legnézettebb 10 film listáján.

Valljuk be, sokan azért mentek el megnézni az új Top Gunt, mert tudták, hogy Tom Cruise még mindig elkötelezett a lehetetlennek tűnő mutatványok mellett. Mint ismert, korábban is odatette magát, például a Mission: Impossible franchise-ban, melynek során egyszer lefutott a Burj Khalifán, sőt, egyszer a levegőben kapaszkodott egy sugárhajtású repülőgépbe.

Noha a Top Gun: Maverick mutatványai nem voltak olyan kirívóak, mint amiket korábbi filmjeiben láthattunk, a bemutatott vadászgépes jelenetek jelentős részét valódi vadászgépekkel vették fel, ami egy olyan valóságos hangulatot kölcsönöz a filmnek, mely szinte azonnal adrenalint pumpál a nézőkbe.