Kroos lehet az „új Benzemája” a Real Madridnak

Sallai Roland (j) és a német Toni Kroos a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában játszott Németország - Magyarország mérkõzésen a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án. MTI/Kovács Tamás
not image

Nagy Noel

2021. július 25. - 23:49

Carlo Ancelotti számára remek lehetőség nyílt meg azzal, hogy Toni Kroos bejelentette a német válogatottól való visszavonulását.

Toni Kroos az évek során a világ egyik legjobb középpályásává nőtte ki magát, Luka Modric társaságában egyértelműen a blancók vezérévé váltak. A német játékos viszont már 31 éves, így ő sem tekinthető a sportban fiatalnak.

A 31 éves kor éppen egy vízválasztó, ugyanis még jó néhány, rendkívül magas szintű év benne van az emberben, viszont már érezhető tud lenni a fáradtság, mint ahogyan ez Kroosnál is meglátszott az extra terhelések miatt.

Az Európa-bajnokság után azonban Kroos bejelentette, hogy nem fog többet pályára lépni a német válogatott színeiben, visszavonult a Mannschafttól. Mindezt azért, hogy teljes erejét a Real Madridra tudja fókuszálni.

Ez pedig a Defensa Central véleménye szerint remek hír lehet Carlo Ancelotti számára, ugyanis egy nagyon fontos front kiesett, ahol el tud fáradni az egyik legjobb játékosa. Éppen ezért lehet azt gondolni, hogy ő lehet az „új Benzema”.

Természetesen itt nem a pozícióra vagy a felállásban betöltött szerepre érdemes gondolni, hanem arra az időszakra, amikor a botrányai miatt Benzema mellőzve volt Didier Deschamps alatt a válogatottból.

Ekkoriban ugyanis csak a blancókra tudott fókuszálni, ami a francia támadó legjobb játékát tudta előhozni, akkor lépett igazán szintet. Ez pedig csak jó hír a Madridnak, ugyanis megvan az esélye, hogy ez Kroos esetében is előfordul.