Clouds
21 Budapest
Dollár
354,36 Ft
Euró
386,01 Ft
Font
432,72 Ft
Bitcoin
23,620 $

Tömegkarambol Kínában: közel 200 autó ütközött össze egy hídon

Fotó: A helyszín a kínai Honan tartományban fekvő Csumatien városnál 2013. június 4-én, miután ötvenhat jármű ütközött össze a Csing-kang-ao autópályán. (MTI/Hszinhua)
Ázsia
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A helyi hatóságok jelentése szerint egy ember életét vesztette, a sérültek közül pedig többen is beszorultak a járműveikbe.

A CCTV kínai állami televízió jelentette, miszerint a sűrű ködben mintegy 200 jármű karambolozott egy hídon Csengcsou városában, a közösségi médiában pedig számos fénykép és felvétel megjelent az incidensről.

Soron kívül CIA: Kína elnöke 2027-re képessé tenné hadseregét Tajvan megtámadására

Ezeken szétroncsolódott és egymásra halmozott személyautók, furgonok és teherautók látszanak a Csengcsin Huanghe nevet viselő hídon, amely a Sárga-folyó fölött ível át, néhányan pedig a járműhalom tetejére is felmásztak, hogy jobban belássák a területet.

„Ez annyira rémisztő! Rengeteg ember van itt, fogalmam sincs, hogyan fogunk lejutni innen”

– hallható az egyik videóban.

Kínában gyakorinak számítanak a közúti balesetek

A helyi hatóságok jelentése szerint egy ember életét vesztette, a sérültek közül pedig többen is beszorultak a járműveikbe, így a tűzoltóság 11 tűzoltóautót és 66 tűzoltó-mentőst küldött a helyszínre.

A meteorológiai szolgálat pedig arról számolt be, hogy a látótávolság szerda reggel sokfelé 500 méternél is kevesebb volt, helyenként 200 méter alá csökkent – derül ki a Channel News Asia beszámolójából.

Kínában gyakorinak számítanak a közúti balesetek, amely sokak szerint a szigorú biztonsági ellenőrzések hiánya miatt következik be. Szeptemberben például 27-en haltak meg, miután a Kujcsou tartomány felé tartó busz felborult az autópályán.