18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Dollár
391,65 Ft
Euró
406,34 Ft
Font
470,86 Ft
Bitcoin
16,492 $

Agyonvertek egy férfit Algériában, miután alaptalanul gyanúsították meg gyújtogatással

Fotó: Unsplash/Dominik Sostmann
not image

Kornis Vivien

2021. augusztus 16. - 18:17

Djamel Ben Ismail életét vesztette, miután egy feldühödött tömeg agyonverte azután, hogy azzal gyanúsították meg, hogy számos erdőtüzet ő okozott, míg valójában az oltásban segédkezett az egyik tűzvész helyszínén.

Az algériai hatóságok a gyilkosság miatt 36 embert őrizetbe vettek a 38 éves férfi szerdai halálát követően – számolt be a Sky News.

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

A lángok múlt hétfőn csaptak fel először a hegyvidéki Kabyle régióban. A tűzvész legalább 47 helyi lakos és 28 katona életét követelte, míg számos olajfaligetet és állatot elpusztított.

A rendőrség vasárnapi közleménye szerint Djamel Ben Ismail algériai művészt tévesen gyanúsították meg gyújtogatással, miután az erdőben tomboló tűz helyszínére segítő szándékkal érkezett. 

Mohamed Chagor rendőrségi tisztviselő elmondta, hogy a tömeg “kollektív hisztéria” hatása alatt állt, amikor Ismailt erőszakkal kirángatták a rendőrösről, ahol védőőrizetben tartották. A támadás és gyilkosság Larbaa Nath Irathen városában történt a tűzvésszel sújtott Tizi-Ouzouban. 

Chagor hozzátette, hogy a jelenlévő rendőrtisztek azért döntöttek úgy, hogy nem adnak le figyelmeztető lövéseket, mert attól tartottak, ez tovább súlyosbítaná a helyzetet.

Az őrizetbe vett személyek között három nő és egy férfi is van, akik az áldozat élettelen testét késekkel megszurkálták, mielőtt felgyújtották volna. A rendőrség az elkövetők azonosításához a támadásról és kegyetlen gyilkosságról az internetre feltöltött fénykép- és videófelvételeket használta.

A 38 éves férfit másnap szülőotthonában, Khemis Milianában helyezték örök nyugalomra.

Az elmúlt 24 órában több mint 74 tüzet oltottak el, és a még égő területek többsége a hatóságok szerint nem jelent veszélyt lakosságra.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.