Tolakodott a sorban, majd megverte előtte álló áldozatát egy fiatal férfi

ugyeszseg.hu
not image

Kulcsár Péter

2021.május.4 - 16:39

Testi sértés bűntette miatt emeltek vádat azzal a 24 éves férfival szemben, aki tavaly augusztusban bántalmazta a sértettet, mert az szóvá tette, hogy az egyik gyorsétteremnél megelőzte a sorban.

A 24 éves férfi a hajnali órákban gyalog érkezett egy siófoki gyorsétterem autós kiszolgáló ablakához, azonban a sor vége helyett annak elejére állt, megelőzve azt az autót, melyben a sértett is helyet foglalt – írta az ugyeszseg.hu.

Amikor a sértett és a gépjárműben ülő barátai ezt szóvá tették, a vádlott indulatosan az autó vezetőoldali ablakára ütött, majd fenyegetően „árnyékbokszolni” kezdett.

Ezt követően a vádlott az étterem teraszára ment, ahol – mivel kifogásolta az általuk hallgatott zenét – egy másik társaságba is belekötött, később azonban visszaindult az ételkiadó ablakhoz.

Itt ismételten szóváltásba keveredett a sértettel, aki számon kérte rajta korábbi agresszív magatartását, illetve azt, hogy miért előzte meg őket a sorban.

A vádlott ezért meglökte és megütötte a sértettet, aki egyensúlyát elvesztve hanyatt esett, és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Társai ekkor a sértett segítségére siettek, és a még mindig agresszíven viselkedő vádlottat távol tartották tőle, nem sokkal később pedig a rendőrök is a helyszínre érkeztek.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló kezdeményezéssel felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.