Tokió 2020: megszületett az újabb magyar olimpiai aranyérem, elképesztő siker

Fotó: Az aranyérmes Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna és Bodonyi Dóra (b-j) a női kajaknégyesek 500 méteres versenyének eredményhirdetése után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 7-én. MTI/Kovács Tamás
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 7. - 05:28

A női kajaknégyes döntője ezúttal is magyar sikert hozott, a lányok egyszerűen verhetetlenek, és ezt ismét bizonyították, ezúttal Tokióban.

Magabiztosan jutott döntőbe Bodonyi, Kozák, Kárász és Csipes, akik abszolút esélyesként szállhatott vízre Tokióban. A magyar négyes a pénteki előfutam után a szombati középdöntőt is megnyerte, amit a finálé követhetett.

Az 500 méteres döntőn is rendkívül erősen húzott a női négyes, aminek a végén nem lehetett megállítani őket. Ezzel Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna, illetve Bodonyi Dóra aranyérmet gyűjtött Tokióban, megvédve a magyar olimpia címet ebben a számban.

Kozák pályafutása hatodik aranyérmét szerezte meg az olimpiákon, amivel csak tovább növelte a legendáját, míg Csipesnek ez volt a második, addig Kárásznak és Bodonyinak az első olimpiai címe, amire szintén büszkék lehetnek.

Kiderült, mennyit kereshet Messi a PSG-nél, közel a megállapodás

Összességében pedig ez volt a hatodik aranyérme a magyar küldöttségnek Tokióban.