Tokió 2020: a magyar női vízilabda-válogatott Japánt is legyőzte, a vártnál kicsit nehezebben

Fotó: Parkes Rebecca (k) gólt lő a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női vízilabdatornájának harmadik fordulójában játszott Japán - Magyarország mérkőzésen a Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. július 30-án. MTI/Illyés Tibor
not image

Hujber Dávid

2021. július 30. - 12:44

A magyar vízilabdás lányok folytatják a menetelést Tokióban, miközben egyre esélyesebbek lehetnek az éremre.

A női vízilabda-válogatott továbbra is remek tempóban halad előre, kiváló csapat- és egyéni teljesítményeket is láthatunk tőlük. A jelenlegi válogatott bármelyik csapat számára komoly nehézséget jelenthet.

Jól bizonyította mindezt az amerikaiak elleni mérkőzés is, amit Magyarország parádés módon húzott be. Egy rövidebb pihenőt követően következhetett a japánok elleni mérkőzés, akik nyilvánvalóan esélytelenebbül ugrottak medencébe.

Ennek ellenére Japán nem szomorkodhat, mert egy nagyon tisztességes eredménnyel a nevük mellett kaptak ki Magyarország ellen. Sok gól született, és voltak hibák, egyéni, illetve csapatoldalon is, de ezúttal is a győzelem begyűjtése volt a legfontosabb.

Magyarország 17-13-ra győzte le Japánt, ami egy vártnál szorosabb csatát és végeredményt hozott. Ez most inkább volt egy keményebb fizikális csata, mint erődemonstráció, ugyanakkor a magyarok még mindig veretlenek, jó pozícióból várhatják a folytatást.

A legjobb nyolc már biztosan megvan ezzel a sikerrel, és most Kína fog következni, akik akár meglepetést is okozhatnak, így semmit sem bízhatunk a véletlenre. Fontos megjegyezni, hogy Japán ellen egyáltalán nem lehetett azt érezni, hogy győzhetnek a hazaiak.