Tokió 2020: óriási győzelem a női kézilabda-válogatottól, ott vannak a legjobb nyolcban

Fotó: A svéd Carin Strömberg (b), valamint Szöllősi-Zácsik Szandra (k) és Kisfaludy Anett a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női kézilabda-bajnokságának B csoportjában játszott Magyarország - Svédország mérkőzésen a Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban 2021. augusztus 2-án. MTI/Illyés Tibor
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 2. - 10:41

A magyar női kézilabda-válogatott Svédország ellen küzdött meg a továbbjutásért, hatalmas volt a tét, és ennek megfelelően mindent megtettek a lányok, amit csak lehetett.

Magyarország életben tartotta a reményeit a továbbjutást illetően, de egyúttal győzelmi kényszerben léphettek pályára Svédország ellen. A nap egyik legizgalmasabb eseményeként harangozhatták be a viadalt, és ezzel maximálisan egyet kellett értenünk a tét miatt.

A magyar lányok jól kezdtek, több góllal vezettek, miközben látványos védéseket mutattak be. A svédek azonban nem hagyták magukat, igyekezték felgyorsítani a játékot, és minden megszerzett labdával rohamozni kezdtek.

Az első félidő összességében kiegyenlített volt, független attól, hogy két eltérő stílus feszült egymásnak. A többgólos vezetés ellenére a svédek nagyon rövid idő alatt kiegyenlítettek, majd átvették a vezetést.

Tokió 2020: “Jól van terminátor, jó helyen ülsz”

A szünetre 15-15-ös döntetlennel mentek pihenni a játékosok, majd jöhetett a folytatás, miután a szövetségi kapitányok fontos taktikai utasításokkal látták el a fiatal és idősebb játékosaikat.

A magyarok a második félidőt is erősen kezdték, és az elsőhöz hasonlóan futottak egy ötgólos sorozatot, miközben egyet sem kaptak. A svédek tehetetlenek voltak, hosszú perceken át még gólt sem tudtak lőni.

Ezzel távolról sem volt vége, Svédország képes volt reagálni, és újra gyors gólokkal kezdtek operálni, ami nem volt a legjobb hír, ugyanakkor a magyarok mindvégig koncentráltak voltak, egy igazi rövidzárlatot sem tapasztalhattunk a mérkőzésen. Az ellenfél rendre az eladott labdákból tudott betalálni, erre kellett igazán figyelnie a magyar válogatottnak.

A győzelmet (26-23) már nem engedték ki a kezeik közül, és noha a tokiói olimpia finoman szólva is nehezen indult számukra, képesek voltak felállni a padlóról, és megérdemelten játszhatnak negyeddöntőt. Két nap múlva újra játszani fognak, akkor már Norvégia ellen.