Tokió 2020: Fucsovics részletesen elmondta, miért lép vissza az olimpiától

Fotó: Fucsovics Márton teniszező, a tokiói nyári olimpiára induló magyar csapat tagja (középen, b) a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2021. július 19-én. A világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói olimpia július 23-án kezdődik. MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Takács Petra

2021. július 25. - 08:10

Nem volt könnyű döntés a magyar teniszezőtől, de meg kellett hozniuk, miután a válla megsérült.

Fucsovics Márton vállsérülés miatt visszalépett a tokiói olimpia tenisztornájától. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) arról tájékoztatta az MTI-t, hogy ezt Fucsovics a csapatirodán jelezte vasárnap (ma).

“Nehéz szívvel, külső-belső fájdalmakkal, de idő előtt búcsút kell hogy intsek életem első olimpiájának, amelyen résztvevőként ott lehettem. Egy vállsérüléssel vágtam neki az útnak, bíztam benne, hogy a kezdésre tökéletes állapotban leszek” – írta közösségi oldalán a 29 esztendős nyíregyházi játékos, aki az idei wimbledoni elődöntős, a világranglistán 12. lengyel Hubert Hurkacz ellen kezdte volna meg szereplését. Fucsovics hangsúlyozta: sokat jelentett számára az, hogy sikerült kijutnia az ötkarikás játékokra.

“Most sok-sok honfitársammal együtt versenyezhettem volna, dicsőséget szerezve ezzel a hazámnak. De bárhogy is megtettem mindent és megtettek itt értem a helyszínen is, és otthon is minden erőfeszítést annak érdekében, hogy pályára tudjak lépni, sok szempontot mérlegelve – de főleg a teniszezőket érintő több órán át tartó folyamatos fizikai terhelést -, mégis úgy döntöttünk, hogy a mai játéktól, a Hubert Hurkacz elleni mérkőzéstől játék nélkül visszalépek, a következő versenyekre tekintettel is. Sajnálom, hogy nem tudtam megmutatni, hogy mire vagyok képes egy olimpián. Remélem lesz még rá lehetőségem. Csalódott vagyok…” – fejtette ki Fucsovics.

Tokió 2020: Hosszú Katinka az ötödik, Mihályvári-Farkas Viktória hatodik lett

Így magyar teniszező nem lép pályára a japán fővárosban, miután Babos Tímea a játékok előtt bejelentette: sérülés miatt tudja vállalni a szereplést Jani Rékával párosban.

Forrás: MTI