Többszörös szabálysértő a Ferihegyi úti tragédia okozója

Összeroncsolódott személyautó 2021. május 6-án a Ferihegyi repülõtérre vezetõ úton, a repülõtér D portájánál, ahol négy autó összeütközött. A balesetben egy ember meghalt, többen megsérültek. MTI/Mihádák Zoltán
not image

Borbély Fanni

2021. május 10. - 22:51

A Ferihegyi úti halálos balesetet okozó 29 éves férfi letartóztatását indítványozta az ügyészség, miután kirívóan sok szabálysértést követett el, továbbá nem hajlandó együttműködni a hatóságokkal, és fennáll a bűnismétlés veszélye is.

Ahogyan arról korábban is írtunk, a megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2021. május 6-án az általa vezetett gépkocsival a XVIII. kerület Ferihegyi repülőtérre vezető úton közlekedett, Vecsés irányából Budapest belváros irányába.

A repülőtér D portájánál a férfi sávot váltott, amelynek során nekiütközött egy vele azonos irányban haladó gépkocsinak. Az ütközés következtében a gyanúsított gépkocsija átcsúszott a szemben haladó sávba, ahol összeütközött egy szemből érkező autónak, majd egy tehergépkocsinak is.

A gyanúsított a balesetet követően, segítségnyújtás nélkül, gyalogosan elhagyta a helyszínt. A baleset következtében a gyanúsított által vezetett autó utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A balesetnek továbbá egy súlyos sérültje volt, hárman pedig könnyebben sérültek.

A nyomozók a baleset okozójával halált eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétségének, és öt rendbeli segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúját közölték.

A gyanúsított a súlyos balesetet követően elhagyta a helyszínt, vele szemben körözést adott ki a nyomozó hatóság. Előzmény adatok alapján, a férfi a hatóságokkal nem együttműködő, idézéseket nem vesz át.

Mindezért, a várható büntetés mértékére is tekintettel, megalapozottan feltehető, hogy szabadon hagyása esetén az eljárásban elérhetetlenné válna.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása alapján a gyanúsított vezetői engedéllyel nem rendelkezik, ennek ellenére rendszeresen vezet járművet. Az elmúlt időszakban kirívóan sok szabálysértés, köztük számos közlekedési és közlekedéssel kapcsolatos egyéb szabálysértés miatt indult vele szemben eljárás.

A gyanúsítottat az ezek keretében kiszabott járművezetéstől eltiltások, pénzbírságok és egyéb szankciók sem tartották vissza attól, hogy érvényes vezetői engedély nélkül vezessen, a közlekedési szabályokat semmibe veszi. Minderre figyelemmel, reális a bűnismétlés veszélye is.

A Fővárosi Főügyészség a gyanúsított letartóztatását indítványozta, amelynek elrendelése kérdésében a nyomozási bíró várhatóan ma hoz döntést.