Többnyire felhős időnk lesz csütörtökön

Fotó: Unsplash/ Aida L
not image

Takács Petra

2021. november 25. - 07:46

Az Északi-középhegység egy részén egész napra beragadhat a felhőzet, és a Dunántúlon is alapvetően felhős idő valószínű.

Szerdán estig, késő estig döntően derült lesz felettünk az ég, majd főleg az éjszaka második felétől dél felől terjeszkedni kezd a  rétegfelhőzet. Szitálás, ónos szitálás néhol nem kizárt. Emellett párás lesz a levegő, főleg a délnyugati és északkeleti megyékben (zúzmarás) köd is képződik – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-jelentésében.

Csütörtökön a rétegfelhőzet kiterjedése fokozatosan csökken, a legtöbb napsütés az Alföld délkeleti vidékein valószínű. Ugyanakkor elsősorban az Északi-középhegység egy részén egész napra beragadhat a felhőzet, és a Dunántúlon is alapvetően felhős idő valószínű.

Estig számottevő csapadék nem lesz. Reggelig gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, csütörtökön a délkeleti szél az északkeleti megyék kivételével megélénkülhet, Sopron körül egy-egy erős széllökés is lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -6 fok között valószínű. A fagyzugokban, homokhátságokon ennél akár hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 4 és 9 fok között alakul, az Északi-középhegység egy részén ennél hidegebb, míg délkeleten néhány fokkal melegebb is lehet.

(MTI)