Több tízezer beteg gyermek egészséges étkezését támogatja a Lidl évente

Fotó: Unsplash/Magda Ehlers
not image

Kornis Vivien

2021.június.11 - 15:07

Havi 6.5 millió forinttal támogatja a Heim Pál Gyermekkórház kis pácienseinek egészséges étkezését és felépülését a Lidl.

A Lidl Magyarország meghosszabbítja együttműködését a Heim Pál Gyermekkórházzal, és a diszkontáruház a korábbi, havi 5 millió forintos támogatást 6.5 millió forintra emeli – ennek köszönhetően évente átlagosan több mint 35 ezer gyermek juthat egészséges étkezéshez, amely a gyorsabb felépülésükhöz is hozzájárul. 

Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország kommunikációs vezetője a Feminának adott interjúja során elárulta, hogy a diszkontlánc évek óta azon dolgozik, hogy támogatást nyújtson a hátrányos helyzetű gyermekeknek, és népszerűsítse, elősegítse az egészséges táplálkozást.

A Lidl és a Heim Pál Gyermekkórház 2019 tavaszán kezdte meg együttműködését, hogy a kórházban ápolt gyermekek egészséges étkeztetéséhez hozzájáruljanak. Az együttműködés keretében eddig havi 5 millió forint értékben friss zöldségeket, gyümölcsöket, húsokat és tejtermékeket biztosított a gyerekek étkeztetésére.

A támogatás mértékét 2021. július 1-el havi 6.5 millió forintra emelte a Lidl, ami évi 78 millió forint támogatást jelent, ezzel pedig a hazai beszállítókat is segítik, hiszen a termékek túlnyomó többsége magyar termelőktől, cégektől származik. 

“Az elmúlt két év során összesen 19 tonna friss zöldség és gyümölcs, 13 tonna friss, kiváló minőségű hús, 6,3 tonna felvágott, 4 tonna sajt és 21 400 liter tej, valamint 18 500 darab bébiétel jutott a gyerekek tányérjára.”

Az adományok összetételét ráadásul a kórház élelmezési vezetője állítja össze, hiszen az intézmény kimondottan ügyel a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásra, az esetleges ételintoleranciára vagy szükséges diétára is.