Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,597 $

Több szomszédos országban is árat csökkentett a Netflix, nálunk viszont nem

Fotó: Unsplash/Mollie Sivaram
Kult

Bense Róbert

Szerkesztő

Csaknem 30 országban lett olcsóbb a szolgáltatás, a magyarázat egyszerű.

Egyre több ugyanis a streaming platform, ezáltal pedig a verseny is jóval szorosabb, minden egyes előfizetőért meg kell küzdenie többek között a Netlfixnek is, amely az elmúlt időszakban azon volt, hogy növelje bevételét a jelszómegosztás korlátozásával.

Soron kívül Megszöktek a börtönből, majd elmentek palacsintázni: a vendégek buktatták le őket

Valószínűleg ez sem segít a jelenlegi helyzeten, azonban a piacnak még mindig van hová bővülnie, a Netflix pedig azt a formulát keresheti, mellyel egyszerre növelhetik a bevételt és a felhasználók számát – írja a HVG.

Mivel a szolgáltatók mindössze néhány éve jelentek meg, a telítődés pedig folyamatos, természetes jelenség, hogy az árképzés képlékeny, a változás pedig folyamatos.

Ezzel együtt jár az is, hogy egyes szolgáltatók meggyengülnek, mások pedig erősödnek, az új szereplők új tartalmakkal és kedvező kezdő akciókkal várják az ügyfeleiket, akik nem győznek válogatni a platformokból.

A Netflix bár nagy név, egyáltalán nem sziklaszilárd az egyeduralma a streaming szolgáltatók között. Ezért is próbálkoznak az árcsökkentéssel – egyebek között a szomszédos országokban, így Szlovéniában és Horvátországban is.