Dollár
424,44 Ft
Euró
413,17 Ft
Font
461,99 Ft
Bitcoin
19,516 $

Több száz embert kellett evakuálni Szardínián, miután tűz ütött ki a szigeten

Erdõtûz pusztít Oristano település közelében Szardínia szigetén 2021. július 25-én. Olaszország második legnagyobb szigetén mintegy ötezer hektárt pusztítottak el a lángok, több mint 1500 lakost kitelepítettek otthonukból a fenyegetõ lángok miatt. MTI/EPA-ANSA/Fabrizio Fois
not image

Takács Petra

2021. július 26. - 14:37

Tűvész pusztít Szardínia szigetén, ami miatt több száz embert kellett evakuálni otthonukból.

Vasárnap 400 embert evakuáltak Szardínia nyugati térségében a pusztító tűz miatt. Az előzetes becslések szerint körülbelül 5000 hektárt semmisítettek meg a lángok Montiferru közelében. Cuglieriből és Sennariolóból evakuálták az embereket, ám a Cuglieriből kitelepített 200 emberből 100 lakos szerencsére már vasárnap visszatérhetett otthonába.

Soron kívül ENSZ-képviselő: „a nyugati nemzetek országunk feldarabolására törekszenek”

A tűz oltásában és a mentési munkálatokban összesen 7500 ember vesz részt, a lángokat repülőgépek és helikopterek segítségével oltják, de a tűzoltók munkáját nehezíti az erős szél. A mezőgazdaságot jelentős károk érték, legelők, erdők és állatok vesztek oda a tűzben.

Az MTI szerint az olasz kormány vasárnap segítséget kért a szomszédos országoktól. Luigi di Maio olasz külügyminiszter Facebookon azt írta, tűzoltó repülőgépeket kérnek az EU többi tagállamától, Franciaországból pedig már el is indult két ilyen gép.