Clouds
21 Budapest
Dollár
342,57 Ft
Euró
368,79 Ft
Font
430,63 Ft
Bitcoin
25,712 $

Több mint 700 munkahelyet szüntet meg a LinkedIn

Fotó: Unsplash
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A döntés mögött a lassuló bevételnövekedés, valamint az ügyfelek megváltozott viselkedése áll, ezáltal rákényszerültek, hogy változtatásokat eszközöljenek.

Az Al Jazeera szerint a LinkedIn nemrégiben bejelentette, miszerint jelentős változások várhatók a cégnél, ugyanis 716 munkahelyet fognak megszüntetni, valamint leállítják a Kínára összpontosító álláskereső alkalmazásukat.

Soron kívül Még egy ideig nem hagyhatja el a kórházat Ferenc pápa

A vállalat vezérigazgatója, Ryan Roslansky hétfőn az alkalmazottaknak írt levelében kifejtette, a döntés mögött a lassuló bevételnövekedés, valamint az ügyfelek megváltozott viselkedése áll, ezáltal rákényszerültek, hogy változtatásokat eszközöljenek.

„Egy fejlődő piacon ki kell tartanunk azon elhatározás mellett, hogy a stratégiánkat annak megfelelően változtassuk, amely lehetővé teszi a szemünk előtt lebegő vízió valóra váltását”

– fogalmazott.

Hozzátette, ez a lépés egyúttal azt is jelenti, hogy 250 új pozíciót hoznak létre, egyes részlegeket pedig összevonnak, míg a vezetői szerepek csökkentésével és a felelősségi körök kiszélesítésével gyorsabban tudnak majd döntéseket hozni.

Korábban számos nagy cég a leépítések mellett döntött, mint például a McDonald’s és a Disney, de hasonló döntésre szánta el magát az Amazon is, amely 9 ezer alkalmazottól válna meg, illetve a Meta, ami 10 ezer embert küldene el.