Dollár
428,62 Ft
Euró
421,03 Ft
Font
477,52 Ft
Bitcoin
19,378 $

Több mint 15 ezren tartózkodnak itthon hatósági házi karanténban

Szabó Kata

2020. április 7. - 15:09

Napról napra növekszik a hatósági házi karanténban lévő magyarországi személyek száma.

Meghaladta a 15 ezret a hatósági házi karanténban lévők száma; Magyarország minden területén van karantén, a legtöbb a fővárosban és Pest megyében – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a keddi online sajtótájékoztatón.

Soron kívül Orbán: jön a gyármentőprogram és már dolgoznak a munkahelyvédelmi akcióterven

Kiss Róbert elmondta: készletfelméréseik alapján kedden kilenc kórházba szállítanak egyéni védőfelszereléseket, köztük sebészeti és speciális orvosi maszkokat, védőruhát, arcvédő pajzsokat, védőszemüvegeket.

Közölte: a hatósági házi karanténban lévők negyede Budapesten és Pest megyében van.

Ismertette: jelentős forrásokat különített el a kormány a járvány elleni védekezésre, a védekezési alapba 663 milliárd forint értékű kezdő pénzügyi keretet különítettek el, emellett létrejött az Európai Unióból érkező járvány elleni támogatások alapja is.

Tájékoztatása szerint a kórházparancsnokok továbbra is ellátják a kijelölt 108 kórházban feladataikat. – mondta.

Beszámolt arról is, hogy a hatósági házi karanténokra vonatkozó szabályok betartását 122 268 alkalommal ellenőrizték. Emelkedett e szabályok megsértőinek száma: eddig 499 feljelentést tettek, 389 emberre róttak ki helyszíni bírságot, 65-öt pedig figyelmeztettek.