Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,754 $

Mióta itt jártál:

Több millió hal tetemére bukkantak az ausztrál partoknál

Fotó: Unsplash/Colby Winfield
Greenbox
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Több millió elpusztult halat mosott partra a víz Ausztrália délkeleti részén: a hatóságok és a tudósok szerint a közelmúltbeli áradások és a hőhullámok következtében jelentősen csökkent a folyók oxigénszintje.

Az Új-Dél-Wales államban található Menindee városka lakói szörnyű szagra panaszkodtak, majd kiderült a szomorú kiváltó ok is: több millió elpusztult halat mosott partra a víz, melynek következtében elviselhetetlen bűz terjengett a környéken.

Soron kívül Akár lakáshitel törlesztésre is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés

Az ausztrál kormány közlése szerint a tömeges halpusztulást valószínűleg az alacsony oxigénszint okozta, a helyzetet pedig tovább súlyosbította, hogy a melegebb időjárás és a hőhullámok miatt a halaknak is több oxigénre lett volna szükségük.

Az AP jelentése szerint a helyzet olyan súlyos, hogy a rendőrség egy vészhelyzeti műveleti központot hozott létre Menindee-ben, hogy koordinálja a nagyszabású takarítást.

Azt már szerencsére megoldották, hogy a település és annak környéke tiszta ivóvízzel legyen ellátva, és az állami szervek is megkezdték a jobb minőségű víz kibocsátását minden olyan területen, ahol erre van lehetőség: erre azért volt szükség, hogy növeljék az oxigén mennyiségét a vízben.

Az elmúlt hetekben már több helyről is jelentettek tömeges halpusztulást: február végén több tízezer halat találtak ugyanazon a helyen, míg a folyón lefelé, Pooncarie felé, Dél-Ausztrália és Victoria államok határának közelében több jelentés is érkezett elpusztult halakról.