Több iskolában is előrébb hozták a téli szünetet a koronavírus miatt

not image

A T-800-as

2020.december.16 - 08:18

A Népszava beszámolója szerint van olyan iskola, ahol már ma megkezdik a téli szünetet, hiába van még csak december közepe.

A Népszava beszámolója szerint van olyan iskola, ahol már ma megkezdik a téli szünetet, hiába van még csak december közepe.

A lap arról ír, hogy több fővárosi és vidéki iskolában szerda, azaz a mai nap az utolsó tanítási nap 2020-bann, független attól, hogy központi szinten nem rendelkeztek erről. A PDSZ eredetileg azt szerette volna, ha a kormány december 7-től téli szünetet rendel el.

Ezeket a napokat, ami nagyjából tizennégy napnak felel meg, nyáron pótolták volna június közepe és vége között. A kormány a legutóbbi bejelentése szerint a korábbi intézkedések maradnak érvényben, és december 21-én megtudhatjuk, hogy milyen szabályok lesznek karácsonykor.

A Népszava a cikkében hozzáteszi, egyes iskolák életek a lehetőséggel, vagyis a munkatervük módosításával hozták előrébb a szünetet. Ez azt jelenti, hogy a februárra tervezett tanítási nélküli munkanapokat decemberre csoportosították át. Ezeket a napokat a szabályok szerint nem kell pótolniuk.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete elmondta, ők maguk is tudnak olyan iskolákról, ahol éltek ezzel a lehetőséggel. Ha ezt a verziót választják az iskolák, akkor a diákoknak nem kell bemenniük. Egy tanévben hat munkanapot használhatnak fel tanítás nélküli munkanapként.

Virológus: hamarosan több vakcina is elérhető lesz Magyarországon

A rendelet szerint az iskolák módosíthatják a szünetek kezdő és befejező napját is, ha a heti pihenőnapon tartott tanítási nappal ehhez szükséges feltételeket megteremtik. Ekkor a plusz napokat azonban már le kell dolgozni a hétvégéken.