Dollár
429,75 Ft
Euró
421,24 Ft
Font
477,30 Ft
Bitcoin
19,361 $

Több ezer polgár még mindig nem visel maszkot a londoni tömegközlekedési eszközökön

Flickr/Neil. Moralee
not image

Borbély Fanni

2021. február 25. - 16:52

A legfrissebb adatok szerint még mindig több ezer ember nem hajlandó maszkot viselni a londoni tömegközlekedési eszközökön, annak ellenére, hogy tavaly nyár óta kötelező.

A Transport for London (TfL) adatai azt mutatják, hogy eddig 137 ezer polgárt figyelmeztettek a kötelező maszkviselésre a tömegközlekedési eszközökön, további 9800 embert szállítottak le a járművekről és 2100 főt tiltottak el a tömegközlekedés használatától.

Soron kívül Muri Enikőnek annyit sem ér Hódi Pamela, mint egy üres szemeteszsák

A TfL tisztjeinek ellenőrizniük kell, hogy utasok viselnek-e maszkot, ha igen, akkor azt szabályosan teszik-e, továbbá ha nem viselnek maszkot, fel kell szólítani őket annak felvételére, vagy büntetést szükséges kiróni rájuk.

A tisztek szerint a rendszer eddig hatékonyan működik, ők pedig megfelelő képzést kaptak, mielőtt munkába álltak volna, így nem okoz gondot számukra a komolyabb helyzetek kezelése.

A Metro azt írja, a brit tömegközlekedési eszközökön tavaly június 25. óta kötelező a maszkviselés, a szabályozást pedig annak érdekében vezették be, hogy megakadályozzák a koronavírus-fertőzés további terjedését.

A szabálysértőkre kirótt pénzbírság mértéke 200 font (84 ezer forint) és 6400 font (2,7 millió forint) között mozog, sőt a TfL-nek arra is van lehetősége, hogy szabálysértési eljárást indítson az érintettek ellen.