Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
64,393 $

Több ezer emberéletet sikerült megmenteni Magyarországon

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a sikeres koronavírus elleni védekezésnek köszönhetően több ezer magyar állampolgár életét sikerült megmenteni.

Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a sikeres koronavírus elleni védekezésnek köszönhetően több ezer magyar állampolgár életét sikerült megmenteni.

A koronavírus-járvány elleni sikeres magyarországi védekezés több tízezer ember életét mentette meg, ami nagy teljesítmény – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Soron kívül Kizuhant az ötödik emeletről egy kisgyermek Csepelen

A kormányfő hangsúlyozta: a magyar egészségügyi rendszer a járvány kezelésében jobban teljesített, mint a nyugat-európai.

Azt mondta, a siker előfeltétele a fegyelmezettség és az összefogás volt, és ha lesz a járványnak második hulláma, erre újra szükség lesz. „Ha a jelek arra mutatnak, hogy jön a második hullám, nem fogunk habozni, hogy a szükséges jogi és gazdasági lépéseket megtegyük” – közölte Orbán Viktor, jelezve: a járványügyi ellátáshoz elengedhetetlen eszközök készültségi szintje „járványállapotnak” megfelelő.

A már megszűnt magyar rendkívüli jogrendet ért nyugati kritikákra a miniszterelnök úgy reagált: Európa térképére ránézve megdöbbentő dolgot látni. A szocializmusban a Nyugat szó hallatán csak pozitív képzettársítások voltak, és a szovjet propaganda olyan kijelentésein, Nyugat-kritikáin jót nevettek, hogy „a feketéket bezzeg verik Amerikában”, a nyugati fiatalok „Coca-Cola-mámorban” fetrengenek – idézte fel. Ezzel szemben ma Nyugat-Európában ellátás hiányában emberek halnak meg, nagy gazdaságokat kell megmenteni a pénzügyi csődtől, erőszakhullám, bandaháború zajlik, szobrokat döntögetnek.

Ajánlott cikk:

https://liner.hu/elstartolt-a-koronavirus-oltoanyag-gyartasa-nagy-britanniaban/