Clouds
21 Budapest
Dollár
358,25 Ft
Euró
385,42 Ft
Font
437,81 Ft
Bitcoin
28,018 $

Több tízmillió forintos kárt okozott a dunakeszi farongáló

Szigetszentmiklós, 2022. április 10. Európa második legnagyobb úszólápja Szigetszentmiklóson. A hordalékos iszapos-kavicsos zátonyokon vízi növények telepedtek meg, és késõbb már állatok is kihasználták az új életteret. Az elmúlt két-három évtizedben a fák és bokrok nagyra nõttek, a nádas és a gyékény megerõsödött, a zátony anyaga összetömörödött és a part felé elzárt, mocsaras részek alakultak ki, ahol vízi madarak háborítatlanul nevelhetik, megközelíthetetlen fészekaljukat. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
Bűnügy

Bense Róbert

Szerkesztő

Visszafordíthatatlanok a károk, ki kell vágni az érintett fákat.

A Duna-part északi szakaszán, Dunakeszi területén több vízparti fába is belevágott egy ismeretlen elkövető. Az ügy kapcsán rendőrségi feljelentést tettek, miután több lakossági bejelentés is érkezett a szándékos károkozásról.

Soron kívül Szuper újdonságokkal vár a Disney+ áprilisban

Tóth Eszter főkertész elmondta, hogy az egyméteres magasságban, keresztben átvágott fákat ki kell vágni, sérülésük visszafordíthatatlan. A terület állami tulajdonban van, a kivágásért az illetékes vízügyi igazgatóság felel.

A Dunakeszi Post szerint a parti sávban különösen veszélyes volt a vandál tett, mivel a folyó folyamatosan bontja a partot, a nagyobb fák pedig kiterjedt gyökérzetükkel tartják azt – írja az Index.

Ez nem csupán a partban, de a környező utakban, valamint a partközeli épületekben is komoly károkat okozhat, ami szintén növeli a már most is több tízmillió forintos összeget.

A vandál kiléte egyelőre ismeretlen, a hatóságok egyelőre nem számoltak be arról, hogy rendelkeznek-e bármilyen információval a barbár tett elkövetőjéről.