Tizenkét bevándorlót szállított kamionjában, most bíróság előtt felelhet tetteiért

Police.hu
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 25. - 16:47

Letartóztatták azt a szerb férfit, akit a héten embercsempészésen értek tetten Szeged határában.

A megalapozott gyanú szerint egy személy szerda hajnalban kísérte át a szerb-magyar zöldhatáron azt a 25 fős csoportot, akiket az előzetes megállapodás szerint a határ magyar oldalán a gyanúsított várt a járművével – írta az ugyeszseg.hu.

A férfi az illegális határátlépőket beültette a kisteherautóba, majd Ausztria felé indult. Szeged térségében az 55-ös főúton a rendőrség munkatársai megállították, és felfedezték a csomagterében utazó, magukat szír állampolgárnak valló külföldieket, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

A társtettességben, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés-elrejtőzés veszélyére, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon, telekommunikációs eszköz útján tartandó ülésén fog dönteni.