Clouds
21 Budapest
Dollár
367,09 Ft
Euró
392,70 Ft
Font
440,70 Ft
Bitcoin
22,972 $

Tizenegy ember, köztük két gyermek vesztette életét egy thaiföldi autóbalesetben

Fotó: Emberek imádkoznak egy buddhista templomban a holdújév ünnepe alkalmából Bangkok kínai negyedében 2023. január 22-én. A kínai holdnaptár szerint január 22-én köszönt be az új év, amely az állatövek szerint jelölt 12 esztendő közül a nyúl éve lesz. A kínai újév, a holdújév a világ népességének több mint egynegyede számára az év legnagyobb ünnepe. Kínában, Dél-Koreában és Kelet-Ázsia több más országában is megünneplik. MTI/EPA/Diego Azubel
Ázsia
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A 12 főt szállító furgon az északkeleti Amnat Charoen tartományából tartott Bankok felé, amikor hirtelen letért az autópályáról.

A helyi rendőrség hétfői jelentéséből kiderül, miszerint tizenegy ember, köztük két gyermek égett halálra egy autóbaleset következtében, amely szombat este történt Thaiföldön, a holdújévi ünnepségek idején.

Soron kívül Hosszú távú gázvásárlási megállapodást köt a kormány Azerbajdzsánnal

Yingyos Poldej rendőr ezredes az AFP-nek tett nyilatkozatában elmondta, hogy a 12 főt szállító furgon az északkeleti Amnat Charoen tartományából tartott Bankok felé, amikor hirtelen letért az autópályáról, Nakhon Ratchasima tartományában.

Állítása szerint a jármű nem sokkal később lángra kapott, az egyik utas pedig sikeresen kijutott az ablakon keresztül, a többiek viszont csapdába estek, emiatt sajnálatos módon életüket vesztették a tűzben.

Gyakoriak a közúti balesetek

A túlélő, Thanachit Kingkaew, egy 20 éves diák elmondta, hogy a baleset megtörténtekor épp aludt, és akkor riadt fel, amikor meghallotta az egyik utastársa sikoltozását – derül ki a Channel News Asia beszámolójából.

„Felébredtem, és a következő dolog, amire emlékszem, hogy a furgon fejjel lefelé állt. Fogalmam sem volt, mi történhetett, de ekkor a tűz elkezdett terjedni, ezért rugdosni kezdtem az ablakokat. Nem sokkal azután, hogy kijutottam, a furgon felrobbant”

– osztotta meg megrendülten.

A rendőr ezredes hozzátette, jelenleg is vizsgálják az ügyet, ám a közúti balesetek gyakorinak számítanak az országban, különösen akkor, amikor számtalan ember érkezik valamely népszerű eseményre, mint például a holdújévi ünnepségekre.