Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,527 $

Tíz perccel többet alszunk, mióta kitört a koronavírus-járvány

Fotó: Unsplash
Egészség/Életmód
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az egyik legújabb tanulmányból kiderült, hogy 2020-ban átlagosan 10 perccel nőtt az emberek napi alvási ideje.

Az egészségmonitorozó eszközöket gyártó Withings francia vállalat több mint 5 millió vásárlójának adatait elemezve kiderítette, hogy az emberek átlagosan 9 perccel és 50 másodperccel többet aludtak naponta tavaly, mint tavalyelőtt, és a vizsgált 14 ország egyikében sem csökkent a vevők alvásideje – írta az Infostart hírportál.

Soron kívül Szombat délelőttig borult lesz az ég, néhol esőre is számíthatunk

A tanulmány szerint a jelenségért a járványügyi óvintézkedések, így például a kijárási korlátozások a felelősek, ugyanis szignifikánsan visszaestek a késő éjszakába nyúló mulatozások és programok.

Rengeteg vállalkozás állt át távmunkára, ezáltal munkába járás helyett többet aludhatnak az alkalmazottak.

A házibulik és egyéb események elmaradásával az embereknek több lehetőségük van arra, hogy a hét minden napján alvási szokásaik szerint pihenjenek, bár a lezárások okozta stressz és depresszió gyakran éppen álmatlansághoz vezet.

Olaszországban emelkedett legjobban az alvási idő (12:52), utána következik az Egyesült Királyság (12:27) és Belgium (11:05), míg az utolsó helyre Kína került mindössze 3 perc 38 másodperces növekedéssel.

A megemelkedett alvásidő pozitív hatással van az alvás minőségére, a megkérdezettek 62,27 százaléka ugyanis úgy gondolja, javultak az alvási szokásaik 2020-ban, ami 2019-hez képest 4 százalékos növekedésként értékelhető.