Clouds
21 Budapest
Dollár
355,90 Ft
Euró
386,69 Ft
Font
436,86 Ft
Bitcoin
26,793 $

Tíz éve ültünk át másik autóba – fotókon az egykori hókáosz

Fotó: unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Nem volt a helyzet magaslatán sem a Belügyminisztérium, sem a közútkezelő.

2013. március 15-én nem a koratavaszról szólt a nemzeti ünnepünk, hanem egy olyan országos havazásról, melyet sokan a mai napig emlegetnek. És nem csupán az extrém időjárási viszonyok miatt.

Soron kívül A benzin beszerzési ára nem változik, a gázolajé viszont csökken péntektől

A tíz évvel ezelőtti események során megbénult a vonatközlekedés, valamint több autópályán és autóúton is óriási dugók alakultak ki a hóátfúvások miatt. A Belügyminiszter pedig bravúros SMS-sel borzolta a magyarok amúgy is fagyos kedélyét:

„Segítünk! Ne hagyja el gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe!” – az azóta szállóigévé vált üzeneten valószínűleg nem nevettek túl jót azok az autósok, akik nehéz helyzetbe kerültek azon a közel 200 útszakaszon, ahol ellehetetlenült a közlekedés.

Tíz éve folyamatosan visszatérő téma a március 15-i időjárás, szerencsére azonban idén hasonló méretű hókáoszra nem kell számítani, habár az idő így is elromlott a hétközi szabadnapra, országszerte esőt hozott a lehűlés, a jövő héten azonban már hamisíthatatlan tavaszra készülhetünk.

Aki havat szeretne ma látni, annak a Mátrát ajánljuk, a Kékestető alig néhány óra alatt fehér ruhába öltözött, de Lillafüred közeléből is havazást jelentettek, ám remélhetőleg ma senkinek nem kell átülnie másik gépjárműbe.