Clouds
21 Budapest
Dollár
367,97 Ft
Euró
394,73 Ft
Font
442,51 Ft
Bitcoin
22,959 $

Titok: Gyurcsány reakciója, amikor egy ellenzéki politikus jelentkezik a DK-hoz

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én. MTI/Mohai Balázs
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Gyurcsány Ferenc igyekszik rávilágítani arra, hogy szerinte hogyan működik a DK, és az mitől más, mint egyes pártok.

Ismét jelentkezett Gyurcsány Ferenc, ezúttal egy „titkot” árult el, ami valójában nem is az. Többek között arról is említést tett, mi történik, amikor valamelyik ellenzéki párt politikusa tagnak jelentkezik a DK-hoz.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

Elmondta, igyekszik velük személyesen találkozni, belenézni a szemükbe, miközben arra koncentrál, hogy értse az okokat, az ambíciókat, a gondolat finomságát, azoknak mélységét, illetve kíváncsi a reakciókra.

„Titok. Amikor valamelyik ellenzéki párt politikusa tagnak jelentkezik hozzánk, a beszélgetések végén igyekszem én is találkozni a tagjelölttel. Belenézni a szemébe. Érteni az okokat, az ambíciókat, a gondolat finomságát, mélységét, látni a reakciókat.” – írta Gyurcsány a Facebook oldalán.

„Persze ők meg engem tesztelnek végső döntésük előtt. Így van ez rendjén. Leggyakoribb kérdésük, hogy miért, mitől működik a DK a többi ellenzéki pártnál sikeresebben. Mi a titok?” – tette fel a kérdést a volt miniszterelnök.

„Nincs titok. De: 1. Határozott, mindenki mástól megkülönböztethető politikai karakterrel kell rendelkezni. Tudniuk kell a választóknak, hogy mit képviselünk, hogy mit fogunk képviselni, ezért a karakternek nemcsak egyértelműnek, hanem stabilnak, hosszú időn keresztül állandónak kell lennie. A DK ilyen párt.”

A DK vezetése

„2. Erős felhatalmazású, egységes csapatnak kell vezetni a pártot. Merni és tudni kell vezetni, irányítani. Képviselni a párt közösen eldöntött irányvonalát. Kezdeményezni, előre tervezni, üzemszerű szervezettséggel végrehajtani. A DK vezetése ezt teszi.”

„3. Országos szervezet kell. Ott kell lenni minden nagyobb településen. Menni, beszélni, magyarázni, szervezni, mozgásban tartani, segíteni, ellenőrizni, együtt tartani. Közösséget kell építeni. Egymásra kíváncsi, egymás társaságát kereső emberekkel. A DK jelen van.”

„4. Erős identitás, egymásra vigyázó belső kultúra kell. Engedni hibázni, de nem engedni rossz belső hatalmi játékokat vívni. Segíteni kell az egyéni ambíciókat összefésülni a közös érdekekkel, akarni a sikert, örülni a sikernek, támogatni, becsülni egymást. Érteni, ha nem tudsz vigyázni a pártodra, nem fogsz tudni vigyázni az országra se. Mi a DK-ban vigyázunk egymásra. Szóval valójában semmi különös. Tisztességesen és becsületesen el kell végezni a munkát. Mi elvégezzük ezt a munkát. De ez valóban nem nagy titok.”