Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,491 $

Tite azt reméli, hogy Neymar bokasérülése ellenére is visszatér a vb-n

A szerb Strahinja Pavlovic (b) szabálytalanul szereli a brazil Neymart a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának elsõ fordulójában játszott Brazília-Szerbia mérkõzésen a Loszaíl Stadionban 2022. november 24-én. MTI/EPA/Ali Haider
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Tite, a brazil válogatott szövetségi kapitánya abban reménykedik, hogy Neymar újra játszani fog a katari vb-n, bokasérülése ellenére is.

A brazil válogatott szövetségi kapitánya reményét fejezte ki annak kapcsán, hogy Neymar újra pályára léphet a katari vb-n, míg csapattársa, Marquinhos megosztotta, hogy a játékos 24 órás fizioterepián vesz részt, s a mihamarabbi felépülésre törekszik.

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

A brazilok megerősítették, hogy Neymar kihagyja a hétfői, Svájc elleni második mérkőzést, az ESPN forrásai szerint pedig nagy valószínűséggel a csoportkör harmadik és egyben utolsó mérkőzését is kihagyja a december 2-án Kamerun ellen.

Miután a jobbhátvéd Danilo is sérüléssel kényszerült pályára lépni, félő volt, hogy Neymar bokasérülése miatt a torna hátralévő részében nem léphet pályára, noha Tite vasárnap úgy nyilatkozott, hogy reményei szerint mindkét játékos a pályára léphet majd a torna “egy bizonyos szakaszában”.

“Úgy gondolom, hogy Neymar és Danilo végigjátsszák a világbajnokságot. Hiszek ebben. Orvosilag, klinikailag többet tudnak beszélni a kezelés szakaszairól, de bízom benne, hogy mindkettejüket be tudjuk majd vetni.”

Marquinhos pedig arról beszélt, hogy Neymar a sérülése óta egy érzelmi hullámvasúton ment keresztül, de minden erejével arra koncentrál, hogy visszatérhessen és bizonyíthasson a világbajnokságon:

“Úgy gondolom, hogy ebben a pillanatban ez egy kényes és nehéz helyzet. A meccs után láttam, hogy nagyon szomorú. De ma a vizsgálatok és a kezelés után, a nap 24 órájában fizioterápiát végez. Ez mutatja, hogy mennyire velünk akar lenni, ennyi. Nagyon fontos, hogy velünk legyen. Nagyon magabiztosnak látom őt, és ez segít a visszatérésében is.”