Dollár
388,95 Ft
Euró
409,85 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
16,977 $

Tisztújításról is dönthetnek a Jobbik rendkívüli választmányi ülésén

Budapest, 2022. május 23. Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetõje napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. május 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Bense Róbert

2022. június 8. - 14:38

Szerda estére hívták össze az ülést, melyen Jakab Péter ügye is szóba kerülhet.

Habár a napirendről egyelőre még nem lehet biztosat tudni, a Magyar Hang értesülése szerint a Jobbik rendkívüli választmányi ülésén akár Jakab Péter leváltásával kapcsolatosan is megtehetik az első lépést.

Soron kívül Rákay Philip: „néhányunkat, a Hír TV alapítóit folyamatosan lehallgatták”

A párt elnökét még májusban választották újra, azonban az elmúlt hetek egyre súlyosbodó belső konfliktusai miatt mind többen fordulnak el Jakab felől és támogatják egy esetleges tisztújítás tervét – írta meg a HVG.

A választmányi ülést zárt ajtók mögött – a sajtó kizárásával – tartják meg. Korábbi információk szerint a Jobbik pártvezetésének jelentős része Jakab mellett az azóta már lemondott kabinetfőnökkel is szembefordult.

Jakab az újraválasztását – és a választási vereséget – követően még optimistán tekintett a jövőbe, ám azóta botrányok sora tépázta meg a Jobbik belső köreit, többek között Potocskáné Kőrösi Anita feljelentése és Földi István állítólagos zaklatási botránya, vagy éppen Molnár Enikő lemondása.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.