Dollár
393,50 Ft
Euró
411,83 Ft
Font
477,36 Ft
Bitcoin
17,001 $

A Netflix után a TikTok is belevág a játékbizniszbe

Fotó: Pixabay

Szabó Kata

2022. október 29. - 20:55

A játékok tesztelése már hónapokkal ezelőtt elkezdődött, így hamarosan hivatalos bejelentés is érkezhet az ügyben.

A Financial Times információi szerint a TikTok hamarosan belép a játékpiacra. Mint a weboldal rámutatott, a platform hamarosan egy, a rövid videóknak szentelt fület fog bevezetni, egy másikat pedig az elérhetővé tenni kívánt címeknek.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

Amennyiben az információk helyesek, a felhasználók az alkalmazás főoldalán egy külön szekcióban érhetik majd el a játékokat. A címeket listázó fülön a plusz bevétel reményében hirdetések is megjelennek majd, a felhasználóknak pedig arra is lehetőségük lesz, hogy extra tartalmakra fizessenek elő.

A Financial Times úgy tudja, a TikTok épp a játékpiacon tapasztalattal rendelkező embereket kutatja, a már érkezők mellett jelenleg is 20 nyitott pozícióra keresik a jelentkezőket.

A lapnak nyilatkozó források szerint a ByteDance, a TikTok tulajdonosa már régóta fejleszt eredeti játékokat, így eddig még kiadatlan címeket szeretne a felhasználók elé tárni. Érdemes megemlíteni, hogy a Douyin, a platform kínai változata már 2019 óta rendelkezik játékokkal.

A Financial Times megkeresésére a TikTok csak egy rövid válasz küldött, melyben elmondták, hogy folyamatosan keresik a módját annak, hogyan gazdagíthatják a platformot, és rendszeresen tesztelnek új ötleteket, amelyekről úgy gondolják, hogy hozzáadott értéket jelenthetnek a felhasználók számára.

Remek időzítés

Amennyiben valóban ez az irány a TikTok számára, úgy a cég a Netflixből meríthet ihletet, amely kezdetben szintén csak egy dologra, a videostreamingre koncentrált, majd később a játékpiac irányába is nyitni kezdett.

A TikTok időzítése vélhetően nem a véletlen műve, hiszen a konkurencia szép lassan a kifulladás jelezi mutatja, hiszen a Facebook is bezárja Gaming alkalmazását, míg a Google szintén nemrég jelentette be a felhőalapú játékszolgáltatást nyújtó Stadia végét, amelyet három éve még a játékipar forradalmasítójaként jellemeztek.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.