Thomas Müller pótolhatatlan, hiába érdeklődnek iránta angol csapatok

Fotó: EPA/FILIP SINGER
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. január 27. - 18:24

A világbajnok német támadó alapember a klubjában, de annak ellenére érdeklődnek a játékjoga iránt, hogy szinte elképzelhetetlen, hogy elhagyja Bajorországot.

Julian Nagelsmann nyáron érkezett a Bayern München kispadjára, azonban ez nem változtatott azon a tényen, hogy Thomas Müller pótolhatatlan a németek számára. A világbajnok csatár egy mérkőzés kivételével mindegyiken kezdő volt, kilenc gólt szerzett, és kiosztott húsz gólpasszt is. 

Jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a Bayern könnyedén bejusson a Bajnokok Ligájának a legjobb tizenhat csapata közé és hatpontos előnnyel vezesse a Bundesligát, és bár a szerződése csak 2023-ban jár le, már vannak arra utaló jelek, hogy a bajorok nem szívesen engednék el. 

A SportBild információi szerint azonban az Everton és a Newcastle is szeretné szerződtetni a játékost. Jelenleg mindkét csapat a Premier League alsó felében tanyázik, a Newcastle kiesőjelölt, míg az Evertonnak nincs menedzsere. 

Bár a Newcastle képes lenne kifizetni bármilyen összeget a játékosnak, fizetésre is maradna, Müller csapattársa, Musiala szavai is azt vetítik előre, hogy a 32 éves játékos nem fogja elhagyni Münchent. 

Musiala a Chelsea-ből érkezett 2019-ben Németországba, 2020 júniusában debütált a Bundesligában, ahol 17 évesen és 115 naposan a legfiatalabb játékos lett, aki pályára lépett a német bajnoknál. 

Könnyedén beilleszkedett a csapatba, és szinte azonnal elkezdtek hasonlóságokat látni közte és Müller között, ráadásul már a 32 éves játékos természetes utódjának tekintik a klub és a hazája számára is. 

A játékost azonban idézi a Bundesliga.com, aki kijelentette a SportBildnek, hogy senki nem lesz képes pótolni Müllert, ha a játékos úgy dönt, hogy szögre akasztja a stoplist, ez a mondat pedig nem csak a visszavonulásra, de a klubváltásra is igaz. 

„Thomas nagyszerű srác és futballista, senki más nem hasonlít hozzá. Senki nincs a profi futballban, aki annyit tudna beszélni, mint Thomas. Az ő játékmódjában és szerepében nincs senki, aki pótolni tudná őt” – jelentette ki.