Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,359 $

Már a The New York Times is kételkedik Joe Biden „politikai életképességében”

Fotó: Joe Biden amerikai elnök beszédet mond az Amerikai Államok Szervezete (AÁSZ) csúcstalálkozóján Los Angelesben 2022. június 9-én. MTI/AP/Evan Vucci
not image

Koós Alexandra

2022. június 13. - 09:44

A lap egyik szombati cikkében meglehetősen kritikusan nyilatkozott az amerikai elnökről, miközben hangsúlyozták, hogy a nemzet „végképp szétesőben van”.

A The New York Times beszámolójában szót ejtettek Joe Biden idős koráról, lendületének hiányáról, valamint „a bűnbánatról és a szorongásról”, kiemelve, hogy a demokraták attól félnek, a 2024-es elnökválasztáson talán el fog bukni.

Soron kívül F1 2022: összefoglaló videó a Szingapúri Nagydíj időmérő edzéséről

A lap felhívta a figyelmet Biden számos kudarcára, például a 40 éves szinten álló inflációra, a rekordmagas gázárakra, a magas bűnözésre, valamint a kulturális csatákban elszenvedett vereségekre, illetve nyilvánvalóvá vált az is, hogy a republikánusok ereje egyre növekszik.

Majd kifejtették, hogy a nemzet előtt álló kihívások egyre csak nőnek, és a szavazók „lelkesedése elapadt”, valamint a demokraták „csendben nyugtalankodnak” az elnök vezetői képességeit, korát és alkalmasságát illetően.

Steve Simeonidis, a Demokrata Nemzeti Bizottság tagja a lapnak nyilatkozva elmondta, hogy az amerikai nemzet nem halad jó úton, így Bidennek nem kellene újra elindulnia az elnöki posztért – írta a Breitbart.

Egy tisztviselő pedig arra utalt, hogy a demokraták tanácstalanok, valamint hiányzik belőlük a lelkesedés, ennek következtében valószínűnek tűnik, hogy a republikánusok elnyerik a többséget a képviselőházban.

A demokraták körében mindemellett továbbra sincs konszenzus arról, ki válthatná Bident a párt élén, ugyanis a Times által javasolt nevek közül mindegyik kikapott a későbbi elnöktől a 2020-as demokrata előválasztáson.

Biden korábban megígérte, hogy újra elindul a 2024-es elnökválasztási harcban, ezt azonban csak a demokraták 48 százaléka szeretné, amelyet a Times legfrissebb közvéleménykutatásának adataiból állapítottak meg.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.