Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,31 Ft
Font
443,90 Ft
Bitcoin
23,219 $

Thaiföld remek turistaszezonra számít a kínai látogatók visszatérésével

Fotó: Vízi csatát vívnak a turisták a rájuk vizet locsoló elefántokkal a közelgő thaiföldi újév, a szongkran alkalmából rendezett vízi fesztiválon a thaiföldi fővárostól, Bangkoktól 80 kilométerre északra fekvő Ajutthajában 2017. április 11-én. (MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit)
Ázsia
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egy elefánttábor tulajdonosa szerint 60-70%-kal több foglalásuk van a holdújévi ünnepek miatt, s utoljára a járvány előtt volt ilyen jó szezonjuk.

A thaiföldi Pang Chang Kamala Elefánttábor nemrégiben hat újabb taggal bővült, hogy készen álljanak a visszatérő kínai látogatók fogadására, a turisták kedvéért pedig olyan programok is elérhetők lesznek, mint például az állatok gondozása.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Erről a tulajdonos, Wittaya Taweeros nyilatkozott a Reutersnek, mondván, a megnövekedett foglalások szükségessé tették ezt a lépést, s jelenleg 25 elefánt található a Phuket üdülőszigeten lévő táborban, amelynek köszönhetően napi 300 látogatót tudnak fogadni a korábbi 200 helyett.

Elmondása szerint 60-70%-kal több foglalásuk van a holdújévi ünnepek miatt, s utoljára a járvány előtt volt ilyen jó szezonjuk, majd hozzátette, még ennél is több látogatóra számítanak – derül ki a CNA beszámolójából.

Thaiföld létfontosságú turisztikai ágazata gyors fellendülést tapasztal azóta, hogy Kína a zéró-covid politika feladása és a szigorú járványügyi korlátozások enyhítése mellett döntött korábban.

A helyi kormány becslései alapján 25 millió külföldi turistára számítanak 2023-ban, akik közül 5 millió fő Kínából érkezik majd, bár még ez sem fogja megközelíteni a 2019-es csúcsot, amikor 40 millió látogatójuk volt, közel egyharmaduk kínai.