Clouds
21 Budapest
Dollár
360,22 Ft
Euró
391,18 Ft
Font
446,01 Ft
Bitcoin
23,680 $

Thaiföld júniustól megadóztatná a turistákat

Fotó: Unsplash
Ázsia
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A javaslatot már tavaly is fontolóra vették, ám még nem született végleges döntés, amely elsősorban a kabinet jóváhagyásától függ.

A hírek szerint Thaiföld arra készül, hogy júniustól 300 bahtot (9 dollárt) szed be az országba érkező külföldi turistáktól, s a befolyt összegből a turisztikai látványosságok fejlesztését, valamint a balesetet szenvedett látogatók támogatását fedezné.

Soron kívül Nyolc emberrel végeztek egy mexikói szórakozóhelyen, válogatás nélkül lőttek

A javaslatot már tavaly is fontolóra vették, ám még nem született végleges döntés, amely elsősorban a kabinet jóváhagyásától függ – derül ki a Channel News Asia beszámolójából.

„A munkavállalási engedéllyel és határátlépési engedéllyel rendelkező külföldiektől semmiképp sem fogunk díjat beszedni”

– mondta Phiphat Ratchakitprakarn idegenforgalmi miniszter.

Majd hozzátette, idén 25 millió látogató érkezésére számítanak, s az eddigi előrejelzések alapján arra következtetnek, hogy a 2,38 billió bahtot is el fogják érni a turisztikai kiadások.

A turizmus kulcsfontosságú ágazat a délkelet-ázsiai ország gazdaságát tekintve, amely a covid-járvány előtt a GDP mintegy 12 százalékát tette ki, ugyanis Thaiföld közel 40 millió turistát fogadott 2019-ben.