Dollár
392,10 Ft
Euró
405,71 Ft
Font
469,76 Ft
Bitcoin
16,903 $

Texasi túszdráma: kiderítették a túszejtő személyazonosságát

.Rendõrségi autók állnak a Beth Israel gyülekezet zsinagógája elõtt a Texas állambeli Colleyville-ben 2022. január 16-án. Elõzõ nap egy fegyveres férfi túszokat ejtett a zsinagógában. Egyikõjüket több mint hat óra után szabadon engedte, a többieket a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) különleges egysége szabadította ki órákkal késõbb. A túszejtõt a rendõrök lelõtték. A tettes a túszok elengedéséért cserében egy Aafia Siddiqui nevû, pakisztáni származású nõ szabadon bocsátását követelte. Siddiquit 2010-ben egy amerikai bíróság 86 év börtönbüntetésre ítélte, amiért Afganisztánban amerikai katonákat és FBI-ügynököket próbált megölni. MTI/AP/Brandon Wade
not image

Borbély Fanni

2022. január 16. - 20:06

Az FBI kiderítette a texasi túszejtő személyazonosságát: az elkövető a 44 éves, brit állampolgárságú Malik Faisal Akram.

Kiderítették a texasi túszejtő személyazonosságát, aki négy embert, köztük egy rabbit ejtett túszul a texasi zsinagógában, majd a kialakult patthelyzet után az FBI SWAT csapata megrohamozta az épületet és lelőtték a férfit, azonban a túszok szerencsére sértetlenül megúszták az esetet.

Soron kívül Medvegyev szerint a NATO Patriot-rendszerei is célpontokká válhatnak Ukrajnában

Amikor a rendőrség értesítette az FBI egységeit, az FBI felvette a kapcsolatot a túszejtővel, aki közölte, hogy beszélni akar egy nővel, akit egy szövetségi börtönben tartanak fogva. Matt DeSarno, az FBI illetékes különleges ügynöke pedig most megosztotta, hogy a férfi kifejezetten egy olyan ügyre összpontosított, mely közvetlenül nem kapcsolódik a zsidó közösséghez, ezért nem is feltételezték, hogy egy szélesebb körű terv része lenne a túszejtés.

A túszdráma közepette több ember is tisztán hallotta, ahogy a férfi “testvérének” nevezte Aafia Siddiquit, azonban a hatóságok azóta már kiderítették, hogy valódi rokoni kapcsolat nincs a túszejtő és a nő között, ugyanis a nőnek csak egyetlen testvére van, Mohammad Siddiqui, aki nem volt érintett az incidensben – számolt be a Guardian.

Eközben pedig megszólalt a börtönbüntetését töltő nő ügyvédje is, aki közölte, hogy Dr. Aafia semmilyen kapcsolatban nem áll a túszejtővel, és szeretnének elhatárolódni az esettől, mivel ez rossz fényt vet a nő és ügyvédje azon próbálkozásaira, hogy kiengedjék a börtönből, és “igazságot szolgáltassanak” számára.

A túszejtő egyébként még lelövése előtt több alkalommal is azt hangoztatta a zsinagógában, hogy senkit sem akar bántani, és nem akarja, hogy bárkinek is baja essen, valamint azt is többször elmondta, hogy úgy gondolja, rövidesen meg fog halni.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.