Dollár
422,51 Ft
Euró
408,62 Ft
Font
459,91 Ft
Bitcoin
19,080 $

Sokkoló üzeneteket küldött a tömeggyilkosság előtt a texasi lövöldöző

Fotó: EPA/Aaron M. Sprecher
not image

Nagy Noel

2022. május 26. - 05:57

Percekkel azelőtt, hogy végrehajtotta a 21 ember életét követelő tömeggyilkosságot, míg vígan chatelgetett a texasi mészárló.

Mint arról mi is beszámoltunk, a Sandy Hook általános iskolában történt lövöldözés óta a legsúlyosabb tömeggyilkosságát szenvedte el az Egyesült Államok, ami a legkisebb gyermekeket tanító intézményeket illeti.

Soron kívül Figyelmeztette a drukkereket az MLSZ az olaszok elleni meccs kapcsán

A Texas állambeli Uvalde településén elkövetett mészárlásban végül 19 gyermek vesztette életét, egyel kevesebb, mint a Sandy Hook mészárlás idején. A gyermekeken kívül még két tanár hunyt el, míg a gyilkos nagymamája kritikus állapotban.

Percekkel azelőtt, hogy megkezdte a mészárlást az uvalde-i lövöldöző, még néhány sornyi vérfagyasztó üzenetet küldött egy lánynak, akivel hetekkel ezelőtt kezdett beszélgetni egy közösségi médiás alkalmazásban.

Az egyik üzenetben arra panaszkodott, hogy a nagymamája éppen az AT&T nevű telefonos szolgáltatóval beszél a telefonjáról, amelyről annyit írt, hogy „idegesítő”. Hat perccel később viszont jött az első ijesztő üzenet:

„Épp most lőttem fejbe a nagymamámat”

Néhány másodperccel később viszont jött az utolsó és egyben legaggasztóbb üzenet: „megyek és szétlövök most egy általános iskolát”.

A 15 éves lány egyébként nem sokban kötődik a lövöldözőhöz, ugyanis a lány Németországban, Frankfurtban él – írja a CNN. Állítása szerint még május 9-én kezdett el beszélgetni a gyilkossal, a 18 éves fiú sokszor küldött neki szelfivideót és még arról is beszélt, hogy meglátogatja őt Európában.

A lány hétfőn kapta az első, kifejezetten aggasztó üzenetet a lövöldözőtől, ugyanis az közölte vele, hogy kapott egy csomag lőszert. Később pedig a lány állítása szerint még azzal is dicsekedett, hogy a lőszerek szét is robbannak, ha eltalálnak valakit.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

A lány egy ponton megkérdezte, hogy mit tervez ezekkel csinálni, a 18 éves lövöldöző viszont csak annyit mondott, hogy ez „meglepetés” és „várja ki a végét”. Kedden, helyi idő szerint 11:01-kor a lövöldöző felhívta a német lányt, és megmondta, hogy szereti. Öt perccel később pedig már jött az üzenet, hogy fejbe lőtte a mamáját.

A lány elmondása szerint napi szinten beszélt a gyilkossal FaceTime-on, valamint a Yubo nevű közösségi médiaplatformon és még játszottak is. A lány állítása szerint a lövöldöző korábban boldognak tűnt, amikor vele beszélt.

A 15 éves német lány viszont megemlítette azt is, hogy a lövöldöző nagyon sok időt tölthetett otthon egyedül. Mint mondta, az volt a benyomása, hogy magának való ember, mivel sosem beszélt arról, hogy a barátaival tervez valami programot.

„Bármikor beszéltem vele, sosem volt programja a barátaival” – fogalmazott a lány, aki azt mondta, a legelső aggasztó üzenet, amit kapott tőle az volt, amikor a fiú azzal dicsekedett, hogy halott macskákat dobott emberek házába.