18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Clouds
21 Budapest
Dollár
359,33 Ft
Euró
389,68 Ft
Font
443,60 Ft
Bitcoin
22,819 $

Összeveszett testvérével, ezért vígan mellkason szúrta

Twenty20
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Életveszélyes testi sérülést okozott saját bátyjának egy húszas éveiben járó férfi.

A férfi Angliában dolgozott, 2021 októberében jött haza látogatóba édesanyjához, ahol találkozott a szintén külföldről hazatérő bátyjával. A testvérek másnap horgászni mentek, melynek során nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztottak el, majd az italozást a lakóhelyükhöz közeli kocsmában folytatták – írta az ugyeszseg.hu.

Soron kívül Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás

A vádlott a kora esti órákban hazament, ahol édesanyja megkérdezte tőle, hogy látta-e a szemüvegét, amit a vádlott ittassága miatt vádaskodásként élt meg, ezért kiabálni kezdett az asszonnyal. A kiabálásra bátyja is hazament, aki felelősségre vonta öccsét a tiszteletlen hangnem miatt. Az udvaron tartózkodó testvérek közötti vita ezután dulakodássá fajult, de a családtagok szétválasztották őket.

A felindult férfi ekkor megöléssel fenyegette meg testvérét, majd bement a konyhába, ahonnan egy 15 cm pengehosszúságú konyhakéssel tért vissza. A testvére felé fenyegetően meginduló, agresszív férfi útját a rokonok igyekeztek elállni, de a sértett kilépett a takarásukból. Ezt kihasználva a vádlott odalépett bátyjához, és közepes erővel a mellkasának jobb oldalába szúrt.

A szúrást követően a férfi édesanyja azonnal kivette a kést a fia kezéből, míg a sértetthez a barátnője hívta ki a mentőket, akik erősen vérző, súlyos állapotban szállították kórházba az idősebbik testvért. A sértett mellkasi szúrt sérülése a mellüreg megnyitásával járt, és az emiatt fellépő közvetett életveszélyes állapotot a gyors és szakszerű orvosi ellátás hárította el.

A rendőrök a támadót még a helyszínen elfogták és őrizetbe vették, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.       

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékhez benyújtott vádiratában az eljárás alatt mindvégig letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. A főügyészség a feltételes szabadságra vonatkozó törvényi rendelkezések szigorodása miatt arra is indítványt tett, hogy a bíróság a feltételes szabadság kedvezményéből zárja ki a vádlottat, mivel a súlyos, életellenes bűncselekményt hozzátartozója sérelmére követte el.