Dollár
392,08 Ft
Euró
405,80 Ft
Font
469,75 Ft
Bitcoin
16,986 $

Tesco: a tudatos táplálkozást követők örülni fognak, ismét bővült a termékkínálat

Fotó: A győri Tesco hipermarket áruház 2017. szeptember 8-án. MTI/Krizsán Csaba
not image

Koós Alexandra

2022. november 24. - 23:03

Az öt leginkább keresett termékkategóriába tartoznak a csökkentett zsír- és cukortartalmú, laktóz- és cukormentes termékek, valamint a növényi alapú, vegán élelmiszerekre is nő a kereslet.

A hírek szerint áprilist követően ismét bővült a Tesco tudatos táplálkozást támogató termékválasztéka, ugyanis az emberek egyre jobban keresik az ilyen jellegű élelmiszereket, akár egészségügyi megfontolásból, akár az életmódjukból adódóan.

Soron kívül Medvegyev szerint a NATO Patriot-rendszerei is célpontokká válhatnak Ukrajnában

Ennek kapcsán Kámán Tamás, a Tesco Magyarország beszerzési igazgatója elmondta, hogy az öt leginkább keresett termékkategóriába tartoznak a csökkentett zsír- és cukortartalmú, laktóz- és cukormentes termékek, valamint a növényi alapú, vegán élelmiszerekre is nő a kereslet.

Ezt figyelembe véve igyekeztek bővíteni, így októberben 50 százalékkal növelték a tudatos táplálkozást támogató friss élelmiszerek kínálatát, főként a hozzáadottcukor-mentes termékek körét – derül ki a Pénzcentrum beszámolójából.

Ebben az is közrejátszott, hogy a becsült adatok szerint 2021-ben a 20 és 79 év közötti felnőtt lakosság 7 százalékát érintette a cukorbetegség Magyarországon, míg 3,5 százalék csökkent glükózintoleranciával (IGT), 3,8 százalék pedig emelkedett éhgyomri vércukorral küzdött.

Mindemellett a cég tavaly elkötelezte magát, hogy 2025-ig háromszorosára növeli a növényi alapú húshelyettesítők értékesítését, ezért több olyan magyar céggel is együttműködést kezdeményeztek, amelyeknek köszönhetően a vegán élelmiszerek választékát tudják szélesíteni.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.