Terrortámadás Tel-Avivban: új információk jelentek meg

Fotó: EPA/ABIR SULTAN
Közel-Kelet
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Új információkat adta ki a Tel-Avivban történt terrortámadásról, melynek egy olasz állampolgár az áldozata, aki turistaként látogatott Izraelbe.

Mint arról korábban beszámoltunk, terrortámadás történt péntek este Tel-Avivban, aminek egy turista esett áldozatául. Nem sokkal a támadás után végeztek a terroristával, amivel megakadályozták, hogy akár tömeges mészárlást rendezzen a parton.

Soron kívül Három kontinensen rendezik meg a 2030-as világbajnokság meccseit

Alessandro Parini néven azonosították az áldozatot, aki épp a parton sétált, amikor a terrorista elgázolta. A férfi 35 éves volt és Rómában élt, melyről a Corriere Della Sera olasz lap számolt be a gyilkosságot követően.

Az olasz kormány gyáva támadásként minősítette az esetet, és részvétét fejezte ki az áldozat családjának, illetve mihamarabbi felépülést kívánt a hét sérültnek. Az olasz külügyminisztérium jelenleg is kapcsolatban van az izraeli hatóságokkal a terrortámadás miatt.

A terrorista 45 éves volt, Yousef Abu Jaber-nek hívták. Azt is megtudhattuk, hogy a támadó Kafr Qassem lakosa volt, és nem szerepelt a bűnügyi nyilvántartásban. A Shin Bet ügynökei már péntek este megjelentek a férfi otthonában, hogy kihallgassák a családtagokat.

Az USA szintén határozottan elítéli a péntek esti tel-avivi terrortámadást. A közleményben azt írták, mély részvétüket fejezik ki az eset miatt, és teljes felépülést kívánnak a sérülteknek. „Az Egyesült Államok Izrael kormánya és népe mellett áll. Szoros kapcsolatban állunk az izraeli partnereinkkel, és megerősítjük a biztonságuk iránti tartós elkötelezettségünket.” – idézte az The Times of Israel Vedant Patel külügyminisztériumi szóvivő-helyettes közleményét.