Dollár
425,30 Ft
Euró
421,75 Ft
Font
482,11 Ft
Bitcoin
20,229 $

Terrorban tarthatják a zaporizzsjai atomerőmű személyzetét

Enerhodar, 2022. május 2. Az orosz hadsereg által szervezett mariupoli sajtóút során készült kép a zaporizzsjai atomerõmûrõl a délkelet-ukrajnai Enerhodarban 2022. május 1-jén. MTI/EPA/Szergej Ilnyickij
not image

Takács Petra

2022. augusztus 28. - 10:07

Legalábbis az onnan kijutott információk szerint.

Fenyegetésről és kínzásokról számolt be a zaporizzsjai atomerőműben dolgozó személyzet, akiket az orosz erők arra akarnak rávenni, hogy hallgassák el a biztonsági kockázatokat a NAÜ emberei előtt – hivatkozott az ukrán Pravda a The Telegraph-ra.

Soron kívül Gyermeknapköziben lövöldöztek, legalább 30 ember meghalt Thaiföldön 

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség delegációja a jövő hétre tervezi a létesítmény meglátogatását, az orosz fél pedig biztosította őket arról, hogy elsődleges szempont számukra az atomerőmű biztonsága, annak védelme.

Ennek ellenére folyamatosak a harcok az erőmű körül, az ukrán Enerhoatom pedig arra figyelmeztetett, hogy az oroszok különböző provokációkra készülnek a NAÜ küldöttség érkezésének előestéjén.

Állításuk szerint az oroszok terror alatt tartják az ott dolgozókat, és megtiltották számukra, hogy bármilyen terhelő nyilatkozatot tegyenek a delegáció tagjainak, emellett a látogatás idejére minimalizálják az ukrán személyzetet is.

Az ukrán beszámolók szerint az irányítóközpont minden helyiségében orosz munkatársak fognak majd kommunikálni a nemzetközi csapattal, annak látszatáról biztosítva a NAÜ-t, hogy az erőmű körül minden a legnagyobb rendben zajlik.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.