Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,577 $

Termálkutat fúr az egyik budapesti élményfürdő, május végéig tart a munka

Fotó: A légifotón az Aquaworld Resort Budapest hotel és élményfürdő Káposztásmegyeren 2021. július 30-án. MTI/Varga György
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A tájékoztatóban kiemelték, hogy a munkálatok sem a szálloda, sem az élményfürdő, sem az Oriental Spa napi üzemeltetését nem érintik, korlátozásokkal nem járnak.

Az elmúlt hetekben egy fúrótornyot állítottak fel az Aquaworld Resort Budapest előtt, amelyre a komplexum tájékoztatása szerint egy energiahatékonysági fejlesztés miatt van szükség, ugyanis a fenntarthatóság, a zöld energia használatára való törekvésük a következő állomásához érkezett.

Soron kívül Szombat délelőttig borult lesz az ég, néhol esőre is számíthatunk

Ennek keretében tavaly napkollektort telepítettek, most pedig egy új termálkút fúrásába kezdenek, illetve arra készülnek, hogy egészen 1700 méter mélységig lefúrnak, ahol remélhetőleg 60-65 Celsius-fokos termálvizet fognak találni – írta a termalonline.hu.

Az így kinyert meleg vizet a medencék ellátására, a gázfogyasztásuk jelentős mértékű kiváltására, továbbá a fűtési rendszerük korszerűsítésére szeretnék használni, ám amennyiben a feltárt termálvíz minősége lehetővé teszi, akkor a víz egyéb rekreációs célokra való felhasználását is tervezik.

A fúrási munkálatok 2023. március 13-án kezdődnek, és várhatóan egészen május végéig tartanak, emellett igyekeznek a nappali időszakokban elvégezni a legzajosabb teendőket, illetve hanggátló berendezéseket is alkalmazni fognak, de az éjszakai munkavégzést nem tudják elkerülni.

Ezt követően kiemelték, hogy a munkálatok sem a szálloda, sem az élményfürdő, sem az Oriental Spa napi üzemeltetését nem érintik, korlátozásokkal nem járnak, vagyis szolgáltatásaikat változatlan színvonalon biztosítják.